Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Kjøttpudding

Kjøttpudding er tradisjonell husmannskost. Serveres med kokte poteter, grønnsaker og brun saus. Velbekomme.

mer enn 60 min Middels

Ingredienser

250 g kjøttdeig
200 g medisterdeig
1 ts salt
1 krm pepper
1 ss potetmel
2,5 dl vann

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Kjør kald kjøttdeig med salt i hurtigmikser (food prosessor) til den blir seig (ca 30 sek) gjerne med en del isbiter Spe med halve mengden kaldt vann under stadig miksing.

  2. 2.

    Tilsett den kalde medisterdeigen og bland deigene godt sammen. Spe i den resterende vann mengden under stadig miksing.

  3. 3.

    Ha i potetmel og bland godt, tilsett pepper etter smak.

  4. 4.

    Kjøttpuddingen stekes i brødform, i vannbad ca 1 time ved 125° C, kjernetemp 70 ° C.