Kjøttpudding
Kjøttpudding er tradisjonell husmannskost. Serveres med kokte poteter, grønnsaker og brun saus. Velbekomme.
mer enn 60 min Middels
Ingredienser
- 250 g kjøttdeig
- 200 g medisterdeig
- 1 ts salt
- 1 krm pepper
- 1 ss potetmel
- 2,5 dl vann
Fremgangsmåte
-
1.
Kjør kald kjøttdeig med salt i hurtigmikser (food prosessor) til den blir seig (ca 30 sek) gjerne med en del isbiter Spe med halve mengden kaldt vann under stadig miksing.
-
2.
Tilsett den kalde medisterdeigen og bland deigene godt sammen. Spe i den resterende vann mengden under stadig miksing.
-
3.
Ha i potetmel og bland godt, tilsett pepper etter smak.
-
4.
Kjøttpuddingen stekes i brødform, i vannbad ca 1 time ved 125° C, kjernetemp 70 ° C.