Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Kylling rød curry

Spicy gryterett med kylling og smaker fra India. Velbekomme :)

20-40 min Middels

Ingredienser

700 g kyllingfilet
2 ss nøytral olje
2 stk sjalottløk, finhakket
1 ss frisk ingefær, finhakket
1 stk gulrot, tynne skiver
1 stk brokkoli, i buketter
1 stk paprika, i strimler
20 stk sukkererter
3 ts rød curry paste
4 dl kokosmelk
1,5 ts soyasaus
2,5 dl kyllingkraft
1 ts sukker
2 stk vårløk
3 stk limeblad
2 ss frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skjær kyllingfilet i strimler. Varm olje i en stekepanne, brun kyllingstrimlene og legg dem over på et fat.

  2. 2.

    Ha finhakket sjalottløk i pannen og la surre i ca 2 min, tilsett grønnsaker i biter/strimler og la surre i 3-4 min.

  3. 3.

    Tilsett red currypaste og kokosmelk, rør hele tiden.

  4. 4.

    Ha i soyasaus, kraft og sukker.

  5. 5.

    Kok opp og tilsett finhakket vårløk, limeblad uten stilker og de stekte kyllingstrimlene. La trekke i 2-3 min til kyllingen er gjennomkokt.

  6. 6.

    Dryss over rikelig med finhakket koriander og server med jasminris eller nudler.