Kylling rød curry
Spicy gryterett med kylling og smaker fra India. Velbekomme :)
20-40 min Middels
Ingredienser
- 700 g kyllingfilet
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk sjalottløk, finhakket
- 1 ss frisk ingefær, finhakket
- 1 stk gulrot, tynne skiver
- 1 stk brokkoli, i buketter
- 1 stk paprika, i strimler
- 20 stk sukkererter
- 3 ts rød curry paste
- 4 dl kokosmelk
- 1,5 ts soyasaus
- 2,5 dl kyllingkraft
- 1 ts sukker
- 2 stk vårløk
- 3 stk limeblad
- 2 ss frisk koriander
Fremgangsmåte
-
1.
Skjær kyllingfilet i strimler. Varm olje i en stekepanne, brun kyllingstrimlene og legg dem over på et fat.
-
2.
Ha finhakket sjalottløk i pannen og la surre i ca 2 min, tilsett grønnsaker i biter/strimler og la surre i 3-4 min.
-
3.
Tilsett red currypaste og kokosmelk, rør hele tiden.
-
4.
Ha i soyasaus, kraft og sukker.
-
5.
Kok opp og tilsett finhakket vårløk, limeblad uten stilker og de stekte kyllingstrimlene. La trekke i 2-3 min til kyllingen er gjennomkokt.
-
6.
Dryss over rikelig med finhakket koriander og server med jasminris eller nudler.