Lammefrikassé
Lammefrikassé er en herlig klassiker når temperaturen på gradestokken kryper nedover. Deilige høstgrønnsaker servert sammen med norsk lam. Nam.
mer enn 60 min Middels 4 Porsjoner
Ingredienser
- 1 kg lammebog
- 1 ts salt
- 1 stk blomkålhode
- 1 stk brokkoli
- 2 stk gulrot
- 2 ss margarin u/melk
- glutenfritt mel til jevning
- fløteerstatning
- salt og pepper
Fremgangsmåte
-
1.
La kjøttet trekke i kokende, lettsaltet vann til det er nesten mørt, ca. 1 time.
-
2.
Rens og del blomkål og brokkoli i buketter, gulrot i terninger kok alle grønnsakene sammen med kjøttet i ca. 10 minutter.
-
3.
Ta opp kjøttet og skjær det i porsjonsstykker. Ta opp grønnsakene.
-
4.
Smelt margarinet forsiktig og tilsett mel til du får en passe jevning, ha i krafta fra kjøttet og la sausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper og evt fløteerstatning.
-
5.
Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i sausen. Gi frikasseen et oppkok og server den med kokte poteter.