Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Lammefrikassé

Lammefrikassé er en herlig klassiker når temperaturen på gradestokken kryper nedover. Deilige høstgrønnsaker servert sammen med norsk lam. Nam.

mer enn 60 min Middels 4 Porsjoner

Ingredienser

1 kg lammebog
1 ts salt
1 stk blomkålhode
1 stk brokkoli
2 stk gulrot
2 ss margarin u/melk
glutenfritt mel til jevning
fløteerstatning
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    La kjøttet trekke i kokende, lettsaltet vann til det er nesten mørt, ca. 1 time.

  2. 2.

    Rens og del blomkål og brokkoli i buketter, gulrot i terninger kok alle grønnsakene sammen med kjøttet i ca. 10 minutter.

  3. 3.

    Ta opp kjøttet og skjær det i porsjonsstykker. Ta opp grønnsakene.

  4. 4.

    Smelt margarinet forsiktig og tilsett mel til du får en passe jevning, ha i krafta fra kjøttet og  la sausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper og evt fløteerstatning.

  5. 5.

    Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i sausen. Gi frikasseen et oppkok og server den med kokte poteter.