Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Linsesuppe

Kjempegod og lettvint vegetarsuppe med linser – enkel og mettende hverdagsmat.

20-40 min Middels 4 Porsjoner

Ingredienser

2 stk gulrot
2 stk stangselleri
0,5 stk purre
1 stk løk
2 fed/båt hvitløk
2 stk potet
1 ss rapsolje
12 dl grønnsaksbuljong, ferdigblandet
1 stk laubærblad
1 boks(er) hermetiske tomater
300 g røde linser, hermetiske
4 ss finhakket persille
0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skrell og skjær gulrøttene i strimler og stangsellerien i skiver.

  2. 2.

    Skjær et snitt langs purren, skyll den godt og skjær den i tynne ringer. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

  3. 3.

    Skyll linsene godt og la dem renne av.

  4. 4.

    Varm oljen i en kjele og fres grønnsakene i et par minutter.

  5. 5.

    Deretter tilsetter du poteter, laurbærblad og buljong og lar det koke opp.

  6. 6.

    Ha i hermetiske tomater og la alt småkoke i ca 10 minutter til gulrøttene er gjennomkokt.

  7. 7.

    Tilsett linsene mot slutten av koketiden. Smak til med pepper.

  8. Oppskrift hentet fra www.roede.com.