Lys lapskaus
Lapskaus er genial mat å lage for mange, smaker godt og metter.
mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner
Ingredienser
- 600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger
- 7 dl vann eller kraft
- 800 g potet, i terninger
- 200 g kålrot, i terninger
- 200 g gulrot, i terninger
- 100 g sellerirot, i terninger
- 0,5 stk purre, i skiver
- 1 ts salt
- 1 ts nykvernet pepper
Fremgangsmåte
-
1.
Ha kjøttet i en gryte, hell over vann til det dekker kjøttet. Kok opp og fjern urenhetene som danner seg på toppen.
-
2.
Reduser varmen og la det småkoke i ca. 45 minutter, eller til kjøttet begynner å bli mørt.
-
3.
Tilsett grønnsakene. Kok videre til alt er mørt, ca. 20 minutter.
-
4.
Smak til med salt og pepper.