Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Lys lapskaus

Lapskaus er genial mat å lage for mange, smaker godt og metter.

mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

600 g lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor , i terninger
7 dl vann eller kraft
800 g potet, i terninger
200 g kålrot, i terninger
200 g gulrot, i terninger
100 g sellerirot, i terninger
0,5 stk purre, i skiver
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Ha kjøttet i en gryte, hell over vann til det dekker kjøttet. Kok opp og fjern urenhetene som danner seg på toppen.

  2. 2.

    Reduser varmen og la det småkoke i ca. 45 minutter, eller til kjøttet begynner å bli mørt.

  3. 3.

    Tilsett grønnsakene. Kok videre til alt er mørt, ca. 20 minutter.

  4. 4.

    Smak til med salt og pepper.