Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Pai med ost og skinke

Pai passer godt både til lunsj og middag. Her er det bare fantasien som setter stopper for hva du kan bruke som fyll.

mer enn 60 min Middels 4 Porsjoner

Ingredienser

Pai bunn
3 dl hvetemel
3 ss vann
125 g margarin
Fyll
2 dl Creme fraich
200 g skinke
250 g hvit ost
1/2 stk purreløk
Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland alle ingrediensene til paideigen godt sammen, gjerne i en hurtigmikser

  2. 2.

    Strø litt mel over deigen og pakk den inn i plastfolie. Legg i frysern i ca 15 minutter.

  3. 3.

    Kjevle deigen i passende størrelse. Legg over og trykk ut deigen i en paiform. Ca 20 cm stor.

  4. 4.

    Ta litt bakepapir eller aluminiumsfolie over deigen, deretter fyller du på med tørkede erter, såkalte stekerter som kan brukes mange ganger.

  5. 5.

    Forstek paibunnen på 200 grader i ca 15 minutter. Ta bort erter og papir.

  6. 6.

    Riv osten, skjær skinke og purreløk i biter.

  7. 7.

    Rør creme fraich sammen med resten og smak til med salt og pepper.

  8. 8.

    Legg alt i paiskallet og stek paien på 175 grader i ca 40 minutter.