Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Potetmos

Nydelig garnityr til retter av både kjøtt og fisk. Smelter i munnen. Potet- og grønnsaksmoser er lettspist og energitett, og er ypperlig til småspiste barn.

20-40 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

1 kg poteter
100 g margarin u/melk
1-1,5 dl fløteerstatning eller fyldig plantedrikk
1-2 dl potetavkok
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skrell potetene, og del dem opp i skiver. Legg dem i kaldt, usaltet vann, og kok dem til de er møre. 

  2. 2.

    Slå vannet av, men beholdet par desiliter av avkoket. Potetene bør dampes tørre; ta lokket av potetkjelen, og la dem stå og tørke noen minutter. 

  3. 3.

    Potetene moses i kjøkkenmaskin med vispen eller knuses med potetpresse .Tilsett margarinen og litt av potetavkoket under stadig omrøring.NB! Du kan ikke bruke stavmikser til å lage potetmos, da får du en limete og seig masse. 

  4. 4.

    Tilsett fløteerstatningen/plantedrikken. 

  5. 5.

    Tilsett salt, pepper og evt gressløk etter smak.