Potetmos
Nydelig garnityr til retter av både kjøtt og fisk. Smelter i munnen. Potet- og grønnsaksmoser er lettspist og energitett, og er ypperlig til småspiste barn.
20-40 min Lett 4 Porsjoner
Ingredienser
- 1 kg poteter
- 100 g margarin u/melk
- 1-1,5 dl fløteerstatning eller fyldig plantedrikk
- 1-2 dl potetavkok
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
-
1.
Skrell potetene, og del dem opp i skiver. Legg dem i kaldt, usaltet vann, og kok dem til de er møre.
-
2.
Slå vannet av, men beholdet par desiliter av avkoket. Potetene bør dampes tørre; ta lokket av potetkjelen, og la dem stå og tørke noen minutter.
-
3.
Potetene moses i kjøkkenmaskin med vispen eller knuses med potetpresse .Tilsett margarinen og litt av potetavkoket under stadig omrøring.NB! Du kan ikke bruke stavmikser til å lage potetmos, da får du en limete og seig masse.
-
4.
Tilsett fløteerstatningen/plantedrikken.
-
5.
Tilsett salt, pepper og evt gressløk etter smak.