Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Timbaler med brokkoli

Dette er en veldig fin måte å servere grønnsaker på, som passer til de fleste retter. Du kan enkelt bytte ut brokkolien med andre grønnsaker også.

20-40 min Lett 6 Porsjoner

Ingredienser

500 g brokkoli
1 stk egg
1,5 dl Erlet eller annen fløteerstatning
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skjær brokkoli i buketter og del stilken i biter. 

  2. 2.

    Forvell brokkolien: kok opp vann. Ha i brokkolien og la den fosskoke i 1 minutt før du tar den ut (ikke hell ut kokevannet!) og har den rett over i iskaldt vann (gjerne isvann). La den ligge ett par minutter. Dette gjøres for å bevare en fin farge under videre tiberdening. 

  3. 3.

    Etter avkjøling har du brokkolien tilbake i det varme vannet og koker den mør. 

  4. 4.

    Hell av kokevannet og mos brokkolien til en fin purre ved hjelp av stavmikser eller foodprosessor. 

  5. 5.

    Tilsett egg og fløteersatningen og smak til med salt og pepper. 

  6. 6.

    Fordel massen i små, godt smurte porsjonsformer (bruk gjerne muffinsbrett, eller muffinsformer av silikon eller aluminium).

  7. 7.

    Sett formene i en langpanne og hell litt vann rundt. Bak dem i ovnen på 170 grader i ca 20 minutter. 

  8. 8.

    La de stå litt i formene så de setter seg, før du snur de på hode og legger timbalene på et fat.