Søtpotet- og gulrotsuppe
Smaken av India! Fyldig og smakfull vegansk suppe med smak av ingefær, kokos, sitron og granateple.
20-40 min Lett 2 Porsjoner
Ingredienser
- 0,5 stk sjalottløk
- 0,5 stk kinesisk hvitløk
- 2 cm. ingefær
- 1 stk mellomstor/stor søtpotet
- 2 stk gulrot
- 1 ss olje til steking
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts malt koriander
- 1 ts gurkemeie
- 4 dl kokosmelk
- 3 dl vann med grønnsaksbuljonterning eller pulver
- 0,5 stk sitron
- 0,5 stk granateple
- Tilsett litt chilipulver om du liker det litt sterkt
- En kvast bladpersille eller koriander
Fremgangsmåte
-
1.
Finhakk sjalottløk. Skrell og deretter riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Skrell søtpoteten og skjær den i mindre biter, vask eller skrell gulrøttene og skjær også disse i litt mindre biter.
-
2.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, koriander, gurkemeie og eventuelt litt chilipulver og la det surre i 3-4 minutter. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i et par minutter til, til løken er blank.
-
3.
Riv sitronskallet og rens kjernene ut fra granateplet. Grovhakk persille eller koriander.
-
4.
Server suppen rykende varm toppet med sitronskall, granateplekjerner og persille eller koriander. Noen dråper olivenolje på toppen smaker også veldig godt.
-
Oppskriften er hentet fra vegetarbloggen.no.