Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Søtpotet- og gulrotsuppe

Smaken av India! Fyldig og smakfull vegansk suppe med smak av ingefær, kokos, sitron og granateple.

20-40 min Lett 2 Porsjoner

Ingredienser

0,5 stk sjalottløk
0,5 stk kinesisk hvitløk
2 cm. ingefær
1 stk mellomstor/stor søtpotet
2 stk gulrot
1 ss olje til steking
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
4 dl kokosmelk
3 dl vann med grønnsaksbuljonterning eller pulver
0,5 stk sitron
0,5 stk granateple
Tilsett litt chilipulver om du liker det litt sterkt
En kvast bladpersille eller koriander

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Finhakk sjalottløk. Skrell og deretter riv eller finhakk hvitløk og ingefær. Skrell søtpoteten og skjær den i mindre biter, vask eller skrell gulrøttene og skjær også disse i litt mindre biter.

  2. 2.

    Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i spisskummen, paprikapulver, koriander, gurkemeie og eventuelt litt chilipulver og la det surre i 3-4 minutter. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i et par minutter til, til løken er blank.

  3. 3.

    Riv sitronskallet og rens kjernene ut fra granateplet. Grovhakk persille eller koriander.

  4. 4.

    Server suppen rykende varm toppet med sitronskall, granateplekjerner og persille eller koriander. Noen dråper olivenolje på toppen smaker også veldig godt.

  5. Oppskriften er hentet fra vegetarbloggen.no.