Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Vegetarlasagne

Vegetarlasagne er en næringsrik og deilig rett som kan lages i mange varianter og mette mange munner på en gang. Den kan lages glutenfri og/eller melkefri dersom det er ønskelig. Serveres med en god avokado- og mangosalat.

40-60 min Middels 4 Porsjoner

Ingredienser

Bechamelsaus
2 ss Margarin uten melk
2 ss Glutenfritt mel, fin type
5 dl Plantedrikk (eks soya- eller havrebasert)
0,5 ts Revet muskatnøtt
Etter smak Salt og pepper
2-4 ss Kremet osteerstatning (eks havre- eller soyabasert)
Tomatsaus
4-5 (store)/1 boks stk Modne tomater/hermetiske hakkede tomater
1 stk Løk, gul
2 ss Olivenolje
Krydderurter (friske eller tørkede)
1-2 stk Gulrøtter
1 boks(er) Gule linser
0,5 boks(er) Pastaplater (glutenfrie etter ønske)
125 g Smeltetopping (eks. vegansk osteerstatning)

Fremgangsmåte

Bechamelsaus

  1. 1.

    Smelt margarinen på middels varme i en gryte. Når margarinen er smeltet, tar du kjelen av plata og tilsetter melet under rask omrøring. Rør til jevningen er blank og klumfri. 

  2. 2.

    Tilsett osteerstatningen, og rør ut. Ha deretter i plantedrikken.

  3. 3.

    La sausen tykne og småkoke. Tilsett revet muskattnøtt, og smak til med salt og pepper. 

  4. 4.

    La sausen stå å hvile på svak varme mens du lager tomatsausen. 

Forvelling av tomater

  1. 5.

    Kok opp vann. Lag et kryss i bunnen av tomaten ved å bruke en kniv. 

  2. 6.

    Ha tomatene over i det kokende vannet i 30-50 sekunder. 

  3. 7.

    Ha tomatene over i en bolle med kaldt vann. da vil du se at tomatskallet krøller seg litt, og du kan lett "flå" dem ved å rive av skinnet. 

Tomatsausen

  1. 8.

    Finnhakk grønnsakene, og fres dem til de er gylne og møre i en gryte tilsatt olje. 

  2. 9.

    Bland inn tomatene/hermetiske tomatene, og rør om. 

  3. 10.

    Tilsett linsene. De skal være skylt i kaldt vann gjennom ei sil eller et dørslag før tilsetning i gryta. 

  4. 11.

    Tilsett krydder, smak til med sukker og salt. La de småkoke i noen minutter. 

Siste hånd på verket

  1. 12.

    Bruk en ildfast form, og legg tomatsaus, bechamelsaus og lasagneplater lagvis. Påse at øverste laget er bechamel- eller tomatsaus. Ha på et lokk med topping til slutt (vegansk osteerstatning eller ostelokk).

  2. 13.

    Stek lasagnen midt i ovnen ved 200 gr i ca 20 minutter. 

  3. 14.

    La lasagnen hvile noen minutter før servering. 

  4. 15.

    Servér med en deilig salat og godt brød. Bon appétit!