Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Asparges med hollandaisesaus

Dette er en allergitilpasset variant av en skikkelig klassiker av en saus. Den er kremet og herlig smøraktig, og passer perfekt til grønnsaker, egg og fisk.

20-40 min Middels 4 Porsjoner

Ingredienser

Asparges
12 stk fersk grønn asparges
Hollandaisesaus
300 g margarin uten melk og salt
3 stk eggeplommer
sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skjær av de to nederste cm på aspargesen, og rens dem godt. Du kan gjerne legge de i isvann for å få de ekstra sprø.

     

  2. 2.

    Smelt margarinen på lav temperatur, slik at det skiller seg og du får et ”grumsete” bunnfall. Det klarnede smøret ligger som et gjennomsiktig lag øverst. 

  3. 3.

    Pisk eggeplommene godt sammen over vannbad (temp. på ca 70 grader) til det begynner å tykne. Øs forsiktig ut det klarnede margarinen, og spe det forsiktig inn i eggemassen mens du pisker godt. 

  4. 4.

    Smak til med sitronsaft og salt/pepper. La sausen stå å godgjøre seg på svak varme, mens du tilbereder aspargesen. For høy temepratur vil gjøre at den sprekker.  

  5. 5.

    Kok opp vann og salt. Tilsett aspargesen og la den koke i 4-6 minutter. Server straks med hollandaisesuas på toppen.