Asparges med hollandaisesaus
Dette er en allergitilpasset variant av en skikkelig klassiker av en saus. Den er kremet og herlig smøraktig, og passer perfekt til grønnsaker, egg og fisk.
20-40 min Middels 4 Porsjoner
Ingredienser
- Asparges
- 12 stk fersk grønn asparges
- Hollandaisesaus
- 300 g margarin uten melk og salt
- 3 stk eggeplommer
- sitronsaft
- salt og pepper
Fremgangsmåte
-
1.
Skjær av de to nederste cm på aspargesen, og rens dem godt. Du kan gjerne legge de i isvann for å få de ekstra sprø.
-
2.
Smelt margarinen på lav temperatur, slik at det skiller seg og du får et ”grumsete” bunnfall. Det klarnede smøret ligger som et gjennomsiktig lag øverst.
-
3.
Pisk eggeplommene godt sammen over vannbad (temp. på ca 70 grader) til det begynner å tykne. Øs forsiktig ut det klarnede margarinen, og spe det forsiktig inn i eggemassen mens du pisker godt.
-
4.
Smak til med sitronsaft og salt/pepper. La sausen stå å godgjøre seg på svak varme, mens du tilbereder aspargesen. For høy temepratur vil gjøre at den sprekker.
-
5.
Kok opp vann og salt. Tilsett aspargesen og la den koke i 4-6 minutter. Server straks med hollandaisesuas på toppen.