Gravlaks
Gravlaks passer godt på spekebordet eller til julebrunchen. Nyt!
mer enn 60 min Middels 4 Porsjoner
Ingredienser
- ca 1 kg laksefilet m/skinn
- 70 g salt
- 30 g sukker
- 4 ss grovhakket dill
- 0,2 dl akevitt
- sort nykværnet pepper
Fremgangsmåte
-
1.
Kvern litt sort pepper på hele fisken og gni den inn med litt av sukkeret og saltet.
-
2.
Ha på dill og dryss på resten av saltet og sukkeret
-
3.
Del fisken i to og legg kjøttsidene mot hverandre. Sprinkle på litt akevitt og pakk inn i plastfilm.
-
4.
Legg press oppå og sett det i kjøleskapet i to døgn. Snu fisken innimellom - 2-3 ganger per dag.
-
5.
Skrap av krydder og dill med kniv, så er den klar til servering. Ved anretning skjærer du fisken i tynne skiver.