Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Gravlaks

Gravlaks passer godt på spekebordet eller til julebrunchen. Nyt!

mer enn 60 min Middels 4 Porsjoner

Ingredienser

ca 1 kg laksefilet m/skinn
70 g salt
30 g sukker
4 ss grovhakket dill
0,2 dl akevitt
sort nykværnet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Kvern litt sort pepper på hele fisken og gni den inn med litt av sukkeret og saltet.

  2. 2.

    Ha på dill og dryss på resten av saltet og sukkeret

  3. 3.

    Del fisken i to og legg kjøttsidene mot hverandre. Sprinkle på litt akevitt og pakk inn i plastfilm.

  4. 4.

    Legg press oppå og sett det i kjøleskapet i to døgn. Snu fisken innimellom - 2-3 ganger per dag.

  5. 5.

    Skrap av krydder og dill med kniv, så er den klar til servering. Ved anretning skjærer du fisken i tynne skiver.