Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Kyllingkraft

God og klassisk kyllingkraft. Perfekt som base i supper, frikassé, gryteretter og sauser.

mer enn 60 min Middels

Ingredienser

2 stk skrog av kylling/høns/kalkun
1 stk persillerot
2 stk purreløk
2 stk løk
1/4 stk sellerirot
1 stk laurbærblad
2 stilk(er) frisk timian
5 stk persillekvast
8 stk hele pepperkorn
1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skrogene må deles godt opp i biter, bruk en stor kniv og hugg beina opp. Legg det i en gryte med god plass.

  2. 2.

    Ha på vann til det dekker innholdet i kjelen. 

  3. 3.

    Kok opp og fjern skummet som danner seg på overflaten. 

  4. 4.

    Vask og skjær grønnsakene i grove biter.

  5. 5.

    Ha alt i gryta sammen med urter og salt.

  6. 6.

    La det småkoke/trekke på svak varme i ca 1 time.

  7. 7.

    Sil opp krafta når den er ferdig kokt.