Kyllingkraft
God og klassisk kyllingkraft. Perfekt som base i supper, frikassé, gryteretter og sauser.
mer enn 60 min Middels
Ingredienser
- 2 stk skrog av kylling/høns/kalkun
- 1 stk persillerot
- 2 stk purreløk
- 2 stk løk
- 1/4 stk sellerirot
- 1 stk laurbærblad
- 2 stilk(er) frisk timian
- 5 stk persillekvast
- 8 stk hele pepperkorn
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
-
1.
Skrogene må deles godt opp i biter, bruk en stor kniv og hugg beina opp. Legg det i en gryte med god plass.
-
2.
Ha på vann til det dekker innholdet i kjelen.
-
3.
Kok opp og fjern skummet som danner seg på overflaten.
-
4.
Vask og skjær grønnsakene i grove biter.
-
5.
Ha alt i gryta sammen med urter og salt.
-
6.
La det småkoke/trekke på svak varme i ca 1 time.
-
7.
Sil opp krafta når den er ferdig kokt.