Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Leverpostei

Lyst til å lage leverpostei fra bunnen av? Her har du en allergivennlig variant. Lykke til :)

mer enn 60 min Middels

Ingredienser

400 g svinelever
300 g spekk
3 stk sjalottløk
3 ts salt
1 ts pepper
1 ts timian frisk
0,5 dl erlet eller annen glutenfri fløteerstatning

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Start med å sette på stekovnen på 170 grader, sett inn en langpanne og fyll denne med kokende vann sånn omtrent halveis full. La dette stå å bli godt og varmt mens du forbereder leverposteien.

  2. 2.

    Lever og spekk kjøres gjennom kjøttkvern  evt. i en hurtighakker.

  3. 3.

    Sjalottløken og timian kuttes i veldig små biter.

  4. 4.

    Alt blandes så sammen for hånd.

  5. 5.

    Haes i en passe form og bakes i vannbadet  i ca 1 time ved 170 grader.