Leverpostei
Lyst til å lage leverpostei fra bunnen av? Her har du en allergivennlig variant. Lykke til :)
mer enn 60 min Middels
Ingredienser
- 400 g svinelever
- 300 g spekk
- 3 stk sjalottløk
- 3 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts timian frisk
- 0,5 dl erlet eller annen glutenfri fløteerstatning
Fremgangsmåte
-
1.
Start med å sette på stekovnen på 170 grader, sett inn en langpanne og fyll denne med kokende vann sånn omtrent halveis full. La dette stå å bli godt og varmt mens du forbereder leverposteien.
-
2.
Lever og spekk kjøres gjennom kjøttkvern evt. i en hurtighakker.
-
3.
Sjalottløken og timian kuttes i veldig små biter.
-
4.
Alt blandes så sammen for hånd.
-
5.
Haes i en passe form og bakes i vannbadet i ca 1 time ved 170 grader.