Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Aspargessalat

En enkel og smakfull salat som passer godt på varme sommerdager, eller som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling.

20-40 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

12 stilk(er) frisk, grønn asparges (ca 1 bunt)
200 g basmatiris (ukokt)
150 g sukkererter
1 stk rød paprika
2 ss sitronsaft
3 ss olivenolje
bladpersille
salt og pepper
4 skiver godt brød

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skrell aspargesen lett med en gulrotskreller, og skjær av de nesderste 2 cm på stilken. Del så apargesene i biter på ca 3 cm hver. 

     

  2. 2.

    Kok opp lettsaltet vann, ha i aspargesbitene og la dem småkoke i ca 3 minutter.  Legg så aspargesen over i isvann slik at du stopper kokingen straks.

  3. 3.

    Kok ris i henhold til pakken, avkjøl.

  4. 4.

    Legg sukkerterne i kokende vann i ca ett minutt, og avkjøl så hurtig i issvann. Snitt sukkerertene i mindre biter. 

     

  5. 5.

    Skjær paprikaen i små biter, og bland paprika, asparges, ris og sukkererter sammen.

  6. 6.

    Lag en dressing av olje, sironsaft og persille og smak til med litt salt og pepper. Hell dressingen over salaten og la det trekke i noen minnutter. Server med godt brød til.