Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Risengrynsgrøt uten melk

Risgrøt til melkeallergikerne. Søt og god!

mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

2 dl Grøtris (langkokt)
1/2 ss Sukker
4 dl Vann
1 ss Margarin uten melk
1 l Risdrikk
0,5 ts Salt

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Kok opp vannet under lokk og tilsett grøtrisen. La vannet koke inn i risen uten lokk.  

  2. 2.

    Tilsett risdrikken, og sett plata på svak varme. 

  3. 3.

    La stå og småkoke under jevn omrøring, til grøten er passe tykk. Pass på at grøten ikke brenner seg fast i bunnen på kjelen. Blan inn margarinen, og smak til med salt og sukker. 

  4. 4.

    Server med sukker og kanel. Evt litt rosiner.