Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Scones uten melk og gluten

Scones er allsidig, og like godt til frokost som dessert eller ved siden av en suppe. De er raske og lette å lage, og kan nytes både med og uten pålegg.

20-40 min Lett 12 Porsjoner

Ingredienser

4 dl vann
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
75 g melange u/melk
500 g Toro glutenfri lys melblanding
1-2 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland alt det tørre, smuldre margarin i melet og rør inn væsken. Evt. ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør deigen raskt sammen.

  2. 2.

    Elt deigen til den blir jevn, uten at den blir seig. Klapp eller kjevle ut leiven til en flat kake direkte på bakepapir eller silikonmatte.

  3. 3.

    Del leiven opp i passe serveringsstykker, men ikke helt i gjennom. Prikkes så med gaffel.

  4. 4.

    Stekes på 240 grader til de er lett gulbrune. Ca 10 minutter.