Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Scones uten melk

Lyst på fersk bakst til frokost? Eller lunsj? Eller kvelds? Disse sconesene er raske å lage, og de inneholder verken egg eller melk.

20-40 min Lett 12 Porsjoner

Ingredienser

4 dl vann
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
75 g melange u/melk
500 g hvetemel
1-2 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland alt det tørre, smuldre margarin og rør inn væsken.

  2. 2.

    Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør deigen raskt sammen.

  3. 3.

    Elt deigen til den blir jevn, uten at den blir seig. Klapp eller kjevle ut leiven til en flat kake. Legg så leiven på en smurt bakeplate.

  4. 4.

    Del leiven opp i passe serveringsstykker, men ikke helt i gjennom. Prikkes så med gaffel.

  5. 5.

    Stekes ved 240 grader midt i ovnen i ca 10 minutter til de blir lett gulbrune.