AstmaAllergi 4 2010
For å tåle den maten man spiser er vi avhengig av at kroppen gjenkjenner allergener i maten allerede i første leveår slik at man utvikler toleranse og ikke allergier, skriver Ragnhild Halvorsen i bladet AstmaAllergi. Et eksakt riktig tidspunkt for introduksjon av matvarer vites ikke, men nye forskningsresultater tyder altså på at det er for lenge å vente et halvt år.
I utgave nr. 4 av AstmaAllergi settes fokus på matoverfølsomhet. Spesialist i matoverfølsomhet, Ragnhild Halvorsen i NAAFs legeråd mener tiden nå er inne for å revidere ammeanbefalingene fra 2005. I våre naboland anbefales fullamming i kun fire måneder og deretter introduksjon av ulike matvarer under ammeparaplyen, det vil si sammen med morsmelk. I Norge anbefales et halvt år med bare amming.
Introduksjon av matvarer til spedbarn
I England har man nylig startet en omfattende undersøkelse med introduksjon av enkelte matvarer i tidlig spedbarnsfase i tillegg til amming kan ha en forebyggende effekt på utvikling av matallergi. Studien heter betegnende nok EAT (Enquiring About Tolerance).
Vil du lese AstmaAllergi?
Som medlem mottar du blant bladet AstmaAllergi som kommer med seks utgaver i året. Medlemskontingenten er på kr 300. Ønsker du kun et abonnement koster det kr 325. Velkommen som leser!