Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Har barnet mitt astma?

AstmaAllergi 4 2010

twg Dato publisert: Sist oppdatert:
Ny forskning kan tyde på at fullamming, dvs. kun morsmelk, i et halvt år som anbefalt, kan øke risikoen for allergiutvikling. Norge er det eneste landet i Norden som anbefaler seks måneders fullamming.

 

For å tåle den maten man spiser er vi avhengig av at kroppen gjenkjenner allergener i maten allerede i første leveår slik at man utvikler toleranse og ikke allergier, skriver Ragnhild Halvorsen i bladet AstmaAllergi. Et eksakt riktig tidspunkt for introduksjon av matvarer vites ikke, men nye forskningsresultater tyder altså på at det er for lenge å vente et halvt år.

I utgave nr. 4 av AstmaAllergi settes fokus på matoverfølsomhet. Spesialist i matoverfølsomhet, Ragnhild Halvorsen i NAAFs legeråd mener tiden nå er inne for å revidere ammeanbefalingene fra 2005. I våre naboland anbefales fullamming i kun fire måneder og deretter introduksjon av ulike matvarer under ammeparaplyen, det vil si sammen med morsmelk. I Norge anbefales et halvt år med bare amming.

Les mer >>

 

Introduksjon av matvarer til spedbarn

I England har man nylig startet en omfattende undersøkelse med introduksjon av enkelte matvarer i tidlig spedbarnsfase i tillegg til amming kan ha en forebyggende effekt på utvikling av matallergi. Studien heter betegnende nok EAT (Enquiring About Tolerance).  

Les mer >>

 

Vil du lese AstmaAllergi?

Som medlem mottar du blant bladet AstmaAllergi som kommer med seks utgaver i året. Medlemskontingenten er på kr 300. Ønsker du kun et abonnement koster det kr 325. Velkommen som leser!

Til innmelding >>