Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vanlig stilte spørsmål

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Her finner du svar på noen av de spørsmålene vi får oftest om Valle Marina.

1. Transport fra flyplassen til Valle Marina

Transfer fra flyplass til reisemålet inngår ikke. Du finner taxi og buss på utsiden av terminalbygget på flyplassen.

4Taxi finnes på utsiden av terminalen ved ankomst. Det koster cirka 50-60 euro, og tar cirka 30 min. 4Buss 91 stopper ved utgang i 2. etg på flyplassen. Nærmeste stopp til Valle Marina er Anfi del Mar.

For spesialtransport kontakt Valle Marina-resepsjonen direkte (kontaktinfo siste side). Må bekostes avden reisende.

Dersom man ønsker leiebil kan man bestille det i respesjonen på Valle Marina, men kan også selvsagt bestilles direkte på flyplassen dersom man ønsker det. Bekostes også av den reisende.

2. Beliggenhet

Området Valle Marina er et eget inngjerdet område som ligger cirka 300 meter tilbaketrukket fra kystveien mellom Arguineguín og Puerto Rico. Ligger rett ved ANFI-anlegget, som har stor, fin strand og mange restauranter. På selve Valle Marina er det restaurant og liten nærbutikk.

3. Åpningstider og språk

Åpningstidene Valle Marina er:

Resepsjonen: 08.00-22.00.
Om sommeren er det 09.00 til 13.00 og 16.00 til 20.00. Siesta fra 13.00 til 16.00.
Resepsjonen er betjent av norsktalende personell. Det er nattevakt i resepsjonen hele natten, men han/hun snakker muligens kun spansk.

Butikken: 08.30 til 21.00 alle dager

Restauranten: 07.30 til 23.00 alle dager
Personalet på restauranten snakker spansk og en del engelsk, på butikken kun spansk.

4. Avstand til strand, restauranter etc

Det er ca 300 meter ned til stranda på ANFI, som er åpen for publikum. Alle strender på Gran Canaria er åpne, det er ikke lov med private strender. Det er solsenger til leie og mange vannaktiviteter og spisesteder. Spisestedene serverer også mat om kvelden frem til cirka midnatt. Det er minibanker i dette området.

Fra Valle Marina er det ca 3 km til Puerto Rico ene veien, og ca like langt til Arguineguín. Drosje koster cirka 4-5 euro.

5. Ønsker vedrørende bosted

Man kan komme med eventuelle ønsker vedrørende bosted, som innkvartering i spesielle leiligheter, etasje og beliggenhet, men det kan IKKE garanteres. Ønsker videreformidles til reisemålet, men kan ikke alltid etterkommes ved stort belegg.

6. Medisinsk hjelp

Anlegget har avtale med et spansk sykehus i Meloneras (Hospital San Roque). De rykker ut ved behov døgnet rundt, og snakker engelsk.

Vi anbefaler sterkt alle å ha en god reiseforsikring, som også dekker sykehusopphold og medisinsk hjelp. Det norske helsekortet gir kun tilgang til offentlige sykehus på Gran Canaria og mye er privatisert, også syketransport. Reiseforsikring med dekning for medisinsk hjelp er sterkt å anbefale.

7. Behandlingsreiser barn

For barn og unge med eksem eller kronisk lungesykdom finnes behandlingsreiser til Gran Canaria. Egne søknadsskjemaer kan fås ved alle landets trygdekontor. Se: www.oslo-universitetssykehus.no/behandlingsreiser

8. Behandlingsreiser voksne

Det finnes per i dag ingen behandlingsreiser til utlandet for voksne med atopisk eksem, astma eller KOLS som dekkes av det offentlige. For voksne dekker det offentlige per i dag kun behandlingsreiser etter søknad for pasienter med revmatiske lidelser, psoriasis eller senskader etter poliomyelitt. Se: www.oslo-universitetssykehus.no/behandlingsreiser

9. Tilgang til fysioterapi

Det finnes en fysioterapeut på området. De kan tilby forskjellig type behandling. Resepsjonen på hotellet tar ikke imot booking, behandling kan forhåndsbestilles ved å kontakte Gran Fysio minst fire uker før avgang direkte på: + 34 928 151810/e-post granfysio@gmail.com.

10. Funksjonshemmede

Våre reisemål og bosted er kun delvis tilrettelagt for rullestolbrukere og personer med gangbesvær. Det er bakker/trapper og ikke heis på anlegget, men det går en terskelfri vei gjennom stedet og flere av leilighetene kan således nås uten trapper, men litt lengre vei. Det er viktig å oppgi bevegelsesbegrensninger ved bestilling slik at det kan søkes hensyntatt ved plassering.

Vi gjør oppmerksom på at badene i leilighetene ikke har snusirkelkrav for rullestol som definert i norske byggeforskrifter, og at døråpninger i leilighetene er 69 cm, inngangsdør 79 cm.

Reisende må bestille og bekoste eventuelt spesialutstyr til egen funksjonshemming selv. Det kan f.eks gjøres fra www. solmobility.com, som også har nettsider på norsk.

11. Dagligvarer

Vi har en liten nærbutikk på selve Valle Marina-området. Den har de vanligste dagligvarene, og ferske rundstykker hver morgen.

Det ligger også en større Spar-butikk innen rimelig gåavstand på selve Anfi-senteret med myestørre vareutvalg.

12. Vaskemaskin og tørketrommel

Det er en industriell vaskemaskin som vasker klær opp til 40º, og tørketrommel tilgjengelig i eget felles vaskerom. Det koster 3 euro per vask, inkludert allergivennlig vaskemiddel. (Vasking over 40º i denne vaskemaskinen kan føre til falming eller at klær krymper.)

13. TV

Det er flatskjermer på alle rom.

14.  Kan Playstation, X-box etc. brukes?

Ja, flatskjermene er satt opp slik at man enkelt kan koble til for eksempel spillekonsoller med HDMI-kabel. Kan også bruke inngangen til DVD/Blue-Ray-spiller med HDMI-kabel dersom man har det med. Alt slikt utstyr må tas med. Det er 4 ledige HDMI-kontakter på TV-en og en USB.

15.  Er det Internett på området?

Ja, det er Internett i leilighetene og på terrassene.

16.  Er det datamaskin med internett gjester kan bruke?

Ja, vi har to datamaskiner ved restauranten med Internett som gjester kan bruke (spør resepsjonen for pris).

17.  Mobildekning på området

Det er god 4G-dekning på hele området

18.  Norske aviser og blader

Resepsjonen selger dagens VG hver dag, og det kommer nytt Se og Hør og Her og Nå hver torsdag i vintersesongen.

19. Barnestoler

Det er barnestoler i restauranten, og det kan også leveres til bruk i leilighet. Det er gratis, men merk at vi ikke har så mange, så det bør bestilles på forhånd.

20. Kontaktinformasjon Valle Marina:

S.A. VALLE MARINA
Calle Bjorn Lyng, 2. 35120 Arguineguin. Gran Canaria
Telefon: + 34 928 150222, Telefax: + 34 928 150158
E-post: recepcion@vallemarina.es