Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Astma og kulde - her er våre beste tips >>

Kakekort, om prosjektet

Dato publisert: Sist oppdatert:
Det hele startet hjemme hos Marit Barbo i Alta. Nå håper hun at alle barn, også de med matallergier skal kunne forsyne seg av kakebordet på 17. mai.

Småbarnsmor Marit Barbo i Alta har tre barn, hvor to av barna har matallergi.  Hun har et brennende ønske om at hennes og andres barn med matallergi, på lik linje med andre skal kunne kjøpe seg et kakestykke under det lokale 17. mai-arrangementet.

Marit laget i 2014 et opplegg med informasjon, plakater og kakekort for merking av kaker som ble bakt på dugnad til skolens 17. mai-feiring.  Opplegget ble tatt godt imot,  og benyttet igjen året etter. I 2014 var 18 kaker merket, antallet økte til 35 i 2015.

I 2016 fikk prosjektet "Kakekort" økonomisk støtte fra ExtraStiftelsen til å re-designe kortene med 17. mai-tema, plakat og informasjon samt markedsføring over hele landet.  Prosjektet er gjennomført av Norges Astma- og Allergiforbund Region Nord og Marit Barbo. Tor Børge Lekang ved Bjørkmanns Trykkeri i Alta har bistått prosjektet med design og utforming.  Østlyngen's Bakeri og Konditori AS sponset  oss med en flott 17. mai-sjokoladekake med marsipanlokk. Kaka var supergod og fri for egg, melk, nøtter og soya.