Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Noen krav til frivillige

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Tobakksrøyk og parfyme skaper problemer for mange. Du må derfor være røyk- og parfymefri når du er frivillig for Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF). I noen tilfeller kan vi også be om politiattest.

Tobakksfri

Noen reagerer på tobakksrøyk og røyklukt, både når de går forbi røykere, når røyk kommer inn gjennom ventilasjon og vindu, og når de er i samme rom som røykere. Røyklukt setter seg i hår og klær.

De som skal være frivillige for NAAF må derfor være røykfri, og skal heller ikke dufte av røyk når de deltar på arrangementer i regi av NAAF eller representerer NAAF.

Iht. NAAFs vedtekter (§2-5 Valgbare medlemmer) kan ikke røykere ha tillitsverv. Bakgrunnen for dette er at luftforurensing fra røykere kan bidra til sykdomsforverring og astmaanfall.

Parfymefri

De som vil være frivillige og tillitsvalgte for NAAF må være duft- og parfymefri når de deltar på arrangementer i regi av NAAF eller representerer NAAF.

Med parfyme mener vi parfyme både i ren form og i såpe, sjampo, balsam, hårvoks, kremer, sminke, etterbarberingsvann, klesvaskemidler, skyllemiddel, og lignende. Det betyr at du må bruke hygieneprodukter, sminke og hårprodukter uten parfyme. Klær må være vasket med parfymefrie vaskemidler, og hvis du bruker skyllemiddel må du velge parfymefrie alternativer.

Alle produkter i vår merkeordning er fri for parfyme. Du kan lese mer om dette her >>

Under NAAFs arrangementer skal det ikke brukes duftlys. Lokalene må vaskes med parfymefrie vaskemidler. Signaturduft, duft på sprayflasker og WC-blokk med parfyme skal ikke brukes.

Politiattest

Det innhentes politiattest for frivillige som utfører oppdrag med ansvar for mindreårige eller personer med utviklingshemming.