Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Pollenvarsel

Tre land – ett trygt merke

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Astma- og Allergiforbundene i Norge, Sverige og Danmark har gått sammen om et felles nordisk produktmerke, Asthma Allergy Nordic. Med ett felles nordisk merke skal det bli enklere for deg som forbruker å finne helsevennlige produkter.

Norges Astma- og Allergiforbund har lenge hatt en ordning der organisasjonen anbefaler produkter som minimerer risikoen for å utvikle astma, allergi og andre overfølsomhetssykdommer. En tilsvarende ordning har nabolandene våre Sverige og Danmark også hatt. Nå koordineres disse ordningene, produkter vurderes gjennom felles kriterier, og anbefales gjennom et felles merke for de tre astma- og allergiforbundene. På denne måten vil det bli enklere for forbrukere å kjenne igjen anbefalingen, og være trygge på at produktet er nøye vurdert gjennom de samme kriteriene for de tre nordiske landene.

Større produktutvalg

Merket vil være å finne på mange produkter i alle de tre landene i Norden, i tillegg til Europa og resten av verdenDet nye merket skal erstatte dagens tre nasjonale merker. I en periode fremover vil de nasjonale merkene leve side om side med det nye nordiske merket. I butikker vil forbrukere fortsatt se produkter som har NAAFs merke for anbefaling, men med tiden vil disse bli erstattet med anbefalt av Asthma Allergy Nordic. Med tre land som jobber sammen, vil utvalget av produkter stadig utvides - både med flere produkter innen samme kategori, men også nye kategorier som blant annet sminke og støvsugere er på vei inn i merkeordningen.

Strenge kriterier

Alle produkter med det nordiske merket må på samme måte som tidligere gjennom en streng vurdering i vårt produktvurderingsutvalg. Merket er kun gitt produkter som er vurdert og funnet gunstig for personer med astma, allergi eller andre overfølsomhetssykdommer. NAAF opplever også at stadig flere er opptatt av å velge helsevennlige produkter for å forebygge, eller simpelthen å unngå unødvendige kjemikalier. Den nordiske anbefalingen gjør det lettere for folk flest å velge hverdagsprodukter som minimerer risikoen for å utvikle eksem, allergi eller astma.

I dag finnes det produkter innenfor disse områdene:

  • Tøyvask og rengjøring
  • Hud/hår- og kroppspleie, desinfeksjon
  • Bleier
  • Dun-produkter
  • Husholdningsartikler
  • Byggevarer

Se anbefalte produkter

 

AANlogo Gå til Asthma Allergy nettside >>

Information in English>>