Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Råd til deg med matallergisk barn i barnehagen

Vellykket aktivitetsleir med NAAF i 2018!

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Helgen 22.-25 juni arrangerte Norges Astma- og Allergiforbund aktivitetsleir for ungdommer mellom 10 og 14 år på Haraldvangen i Hurdal. Det ble en veldig fin helg, fylt av sol, aktivitet, samspill og mestring.

Haraldvangen ligger i naturskjønne omgivelser ved Hurdalsvannet, ca. 30 minutter fra Gardemoen. Stedet dannet en fin ramme for det som skulle bli en helg fylt med glede, aktivitet og moro. 21 ungdommer fra hele landet deltok, sammen med seks ansatte ved NAAF.

Fokus på samarbeid og mestring

Samarbeid og mestring var en viktig del av helgen. Blant noen av aktivitetene som ble gjennomført var mesternes mester, kanopadling og vannski. I tillegg til mye frilek, bading, ballspill, yoga, dansing og brettspill.

Organisasjonskonsulent og prosjektleder Dace Kaleja er svært fornøyd.

- Det var så gøy å se hvordan ungdommen fant sammen, inkluderte og løftet hverandre frem gjennom hele helgen. De var en veldig fin gjeng, sier Dace.

En av helgens høydepunkter var vannskiaktiviteten søndag formiddag. Både barn og voksne var litt spente, og ikke alle var sikre på om de turte å prøve.

Men når gjengen fra Ullensaker Vannskiklubb ankom leiren i Hurdal, var det ikke lenger tvil, alle barna ville prøve. Gjengen fra Ullensaker var svært profesjonelle, trygge og oppmuntrende, og de leverte til og med, med garanti på at alle ville klare å gjennomføre. Og jammen innfridde de. 

- Vi var så imponerte over ungdommene! Her var det mange grenser som ble tøyd, sier Dace.

Barna ventet fint på tur, heiet og muntret hver andre opp. Og samtlige kom tilbake med et stort smil om munnen. Det er ingen tvil om at man vokser på å mestre, og mestre det gjorde de alle.

Leiren ble avsluttet med en storstilt festmiddag på plattingen ved sjøen, etterfulgt av dans og lek.

- Helgen gikk på skinner! Dette var moro for både unge og voksne, og jeg tror alle syns det var litt vemodig da leiren var over.

Håper på ny leir til neste år

- Vi håper å kunne gjenta denne suksessen til neste år, og da kanskje med enda flere ungdommer, avslutter Dace.