Hopp til hovedinnhold

Pollenuka

Hvert år arrangerer Norges Astma- og Allergiforbund Pollenuka på våren for å sette fokus på alle som sliter med pollenallergi, og hvordan det kan tilrettelegges for en bedre hverdag for pollenallergikere.

Pollensesongen skaper store utfordringer for over en million nordmenn. Beregninger fra Helsedirektoratet viser at plager med pollenallergi koster samfunnet opp mot 10 milliarder kroner i året. Mange får så sterke symptomer at det blir vanskelig å gå på jobb, skole og å delta i aktiviteter. Med riktig tilrettelegging og medisinering vil flere oppleve at pollensesongen blir mer håndterlig, og skaper mindre utfordringer i hverdagslivet.

Derfor arrangere Norges Astma- og Allergiforbund "Pollenuka", der vi har ekstra fokus på dette temaet både lokalt, regionalt og nasjonalt. Det settes det opp stands der frivillige deler ut informasjon om å leve godt med pollenallergi, politisk blir det tatt kontakt med kommuner for å stoppe beplantning av allergifremkallende bjørk på fellesområder, og nasjonalt har vi samarbeidskampanjer med ulike aktører, som apotek, medier, osv. som også bidrar til fokus på pollenallergi. I tillegg arrangeres det kurs og webinarer med pollenallergi som tematikk.

Pollenuka 2023 markeres i uke 16 (17.-23. april).