Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Vi trener hjemme og holder Covid-19 borte!

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
BLI MED PÅ HJEMMETRENING! I forbindelse med utbruddet av Covid-19 fikk vi midler fra Stiftelsen DAM til å sette i gang et prosjekt der vi tilbyr live-sendinger med trening. I mai og juni hadde vi 6 sendinger, der medlemmer fra hele landet deltok. Mange har også trent ved hjelp av opptaket etterpå. Vi fortsetter suksessen og starter opp igjen fredag 18. september kl. 11.00.

Her veksler vi mellom styrke-/kondisjonstrening og yoga. Øvelsene tilpasses, slik at de kan gjennomføres av de aller fleste. Instruktører er Andrea Roska Dunne (fysioterapeut) og Inger Lise Romsdal (sykepleier og yogainstruktør).

Fysisk aktivitet er viktig for alles helse, og kan være med å bidra til bedre sykdomshåndtering. Meld deg på nederst på denne siden, så hjelper vi deg i gang!

Våren 2020 gjennomførte vi en serie med hjemmetreninger over 6 uker. Vi hadde 175 påmeldte deltakere. Til høsten setter vi i gang på nytt. Det blir da 10 uker med hjemmetrening. Alle NAAFs medlemmer er velkommen til å melde seg på!

Første trening i høstsemesteret er fredag 18. september kl. 11, det blir en styrke- og kondisjonstrening med fysioterapeut. Når du har meldt deg på (lenger ned), vil du motta en bekreftelse på at du er påmeldt. Regionsekretær i din region tar kontakt for å høre om du trenger veiledning til det tekniske. Vi bruker Teams, og vi forklarer hvordan du logger deg på via lenken du får tilsendt før hver sending. Vi er her for å hjelpe deg!

Har du lyst til å delta men har ikke anledning på det aktuelle tidspunkt for treningen? Fortvil ikke. De som er påmeldt, og  ikke kan trene «direkte» vil få tilsendt lenke til treningen etter sending. På denne måten kan du trene på et senere tidspunkt samt repetere treningen så mange ganger du vil.

Påmeldingsfrist: Utgått!

Oversikt over sendinger:

Uke 38 - fredag 18. september: Styrke- og kondisjonstrening med fysioterapeut
Uke 39 – fredag 25. september: Yoga med yogainstruktør
Uke 40 – fredag 2. oktober: Styrke- og kondisjonstrening med fysioterapeut
Uke 41 – fredag 9. oktober: Yoga med yogainstruktør
Uke 42 – fredag 16. oktober: Styrke- og kondisjonstrening med fysioterapeut
Uke 43 – fredag 23. oktober: Yoga med yogainstruktør
Uke 44 - fredag 30. oktober: Styrke- og kondisjonstrening med fysioterapeut
Uke 45 – fredag 6. november: Yoga med yogainstruktør
Uke 46 – fredag 13. november: Styrke- og kondisjonstrening med fysioterapeut
Uke 44 – fredag 20. november: Yoga med yogainstruktør

Alle sendinger foregår fredager kl. 11.00 – 12.00.

Egenandel: Gratis. Treningen er forbeholdt medlemmer i NAAF
Er du ikke medlem meld deg inn her så kan også du delta på treningene.
Det er plass til mange, og vi håper å få med alle som ønsker å delta. Vi må likevel forbeholde oss retten til å sette stopp for påmelding ved stor pågang. 

Utstyr du trenger for å delta:

En skjerm for å se livesendingen (for eksempel pc eller nettbrett med internettilgang). Treningsmatte, lang strikk til styrketrening, pute og pledd til yogaen. En flaske med vann er geit å ha tilgjengelig. Vi kan bistå de som trenger hjelp til å kjøpe treningsstrikk, men strikket må betales av den enkelte. Pris pr strikk kr 65,- inkl porto, bestilling gjøres via påmeldingsskjemaet.

Er du usikker på hvilken region du tilhører, eller har andre spørsmål? Ta kontakt med prosjektleder Gina Strøm på telefon 922 87 146 eller på e-post gina.strom@naaf.no

Flere av våre medlemmer har deltatt på treningstimer med intruktørene tidligere. Dette er en fin måte å være i aktivitet på, timene kan gjentas når du ønsker, og kanskje blir det lettere å fortsette med trening etter at koronatiden er over.

Margot Torkelsen har vært med på styrke-/kondisjonstrening med Andrea tidligere. Margot har alvorlig KOLS og brenner for at alle skal få vite at det hjelper å trene. Livesendinger gjør at man pushes til å delta, og man føler en tilhørighet.
Bodil Mikkelsen har astma og har vært med på yoga med Inger Lise. Bodil roser Inger Lises måte å undervise på, hun gir ro og trygghet og overkjører ingen. Hun er opptatt av at alle skal kunne delta, og at det er rom for å gjøre øvelsene på sin måte.

 

Det er gratis å være med på dette, og alle deltakere er med på en trekning av 5 flotte premier (yogamatte og drikkeflaske som på bildet).

 

 

Prosjektet er støttet med midler fra Stiftelsen Damm