Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Her bestiller du astma-buttons!

Webinar: Friskere lunger gjennom fysisk aktivitet – Hvordan finne motivasjon og treningsglede for deg med lungesykdom

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Se webinar om motivasjon og treningsglede for deg med lungesykdom fra 26. januar.

Vi i Norges Astma- og Allergiforbund opplever at mange med kroniske lungesykdommer er engstelige for koronasituasjonen. Det er tungt å stå i, mange er bekymret for smitte og det er krevende å skulle sortere ulik informasjon.

I tett samarbeid med Lifekeys, som er ledende i Norge på digitale psykologtjenester, har NAAF utarbeidet enkle verktøy du kan benytte i koronahverdagen for å forebygge psykiske plager, både hos deg selv og personer rundt deg.

Verktøyet Håndtere bekymringer og stressmestring i koronatid består av fem webinarer og ett modulbasert onlinekurs. All informasjon om kommende webinarer og kurs vil publiseres på denne siden, etter hvert som datoer er fastsatt.

Du kan lese mer og se opptak av tidligere gjennomførte webinarer her >> 

Webinar nr. 3: gjennomført tirsdag 26. januar

Tittel: Friskere lunger gjennom fysisk aktivitet - Hvordan finne motivasjon og treningsglede for deg med lungesykdom.

Vi er mange som har ønsker og behov for å øke vår fysiske aktivitet, og komme i bedre form. Motivasjonen kan være ulik, og vi kan alle trenge litt hjelp til å nå målene våre.

I dette webinaret vil Tonje Reier-Nilsen, overlege på OUS og spesialist i blant annet idrettsmedisin, fortelle om de fysiologiske aspektene ved trening når du har lungesykdom. Deretter vil Gudmundur Ebenezer, psykolog i Lifekeys, hjelpe oss med verktøy og tips for å finne motivasjon og nå målene vi setter oss. Det er også lagt opp til en spørsmålsrunde, så send oss gjerne ditt spørsmål på forhånd i boksen nederst på denne siden, eller ta det direkte i webinaret.

Dette vil du sitte igjen med etter å ha deltatt på webinaret:

  • Kunnskap om fysisk aktivitet med lungesykdommer
  • Råd om hvordan vi kan finne motivasjon og treningsglede
  • Psykologiske verktøy som hjelper oss til å nå målene våre

Se webinaret her >> Om du ikke allerede har registrert deg må du det før du kan se webinaret. 

 

Tekniske anbefalinger:

For å se webinaret anbefaler vi å benytte datamaskin. Det er også viktig at du benytter riktig nettleser, for eksempel vil Internett Explorer ikke fungere. Anbefalt nettleser er oppdatert versjon av:

  • Chrome
  • Firefox
  • Edge

Webinarene varer i 60 minutter. Når du deltar i webinaret vil ingen andre kunne se eller høre deg, men du kan stille spørsmål i chat som psykologen kan svare på underveis. Alt du skriver i denne chatten vil også kunne sees av de andre deltakerne, og det er helt valgfritt om du ønsker å skrive noe der.

Vi gleder oss!

Vi vil gjerne ha innspill fra dere om hva dere ønsker at fremtidige webinar skal handle om. Send inn dine forslag under. 

Webinar og kurs arrangeres i samarbeid mellom NAAF og Lifekeys, med støtte av Stiftelsen DAM.

Har du et større behov for å snakke med noen? Som medlem i NAAF får du rabatt på time hos Lifekeys onlinepsykolger.
Se her for mer informasjon>>