Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Slik håndterer du astma i kulden

Webinar: Et liv uten allergisk sykdom

No image
Dato publisert: Sist oppdatert:
Norges Astma- og Allergiforbund inviterer til gratis webinar om forebygging av allergisk sykdom.

Tid: Torsdag 04.februar, kl. 19:00-20:30.  

Webinaret vil avholdes i Zoom, og link til webinaret vil bli lagt ut på denne arrangementsiden og på facebook før webinaret starter. Påmelding er ikke nødvendig.

Hvorfor får vi allergisk sykdom? Når skal vi starte forebyggingen? Hvilke tiltak kan vi gjøre selv?

Forekomsten av allergiske sykdommer som astma, allergi og atopisk eksem har økt de siste tiårene, spesielt i den vestlige verden. Dette er det flere årsaker til. Både arv og miljø er viktige faktorer. Vi kjenner ikke alle mekanismene, men flere risikofaktorer er kartlagt. Forebygging bør starte så tidlig som mulig, og er spesielt viktig i fosterlivet og i de første leveårene, før immunsystemet er fullt utviklet.

I dette webinaret møter vi barnelege og allergolog, Tonje Reier-Nilsen. Hun har lang erfaring med allergisk sykdom. Sammen ser vi nærmere på de overordnede spørsmålene og går nærmere inn på faktorer som livvstil og kosthold i svangerskapet, introduksjon av fast føde hos babyen, hvilke hygieneprodukter vi bør velge og en rekke andre faktorer som kan være medvirkende til å bremse utviklingen av allergisk sykdom.

Webinaret passer for alle som er interessert i temaet, men er spesielt rettet mot deg som planlegger å bli gravid, er gravid eller har små barn. Det vil også ha stor nytteverdi for helsepersonell som jobber med gravide og småbarnsfamilier.

Det er satt av en time til foredrag og 30 minutter til spørsmål/diskusjon i etterkant.

Send inn dine spørsmål på forhånd

Send gjerne inn dine spørsmål til Tonje på forhånd, de kan sendes til guro@naaf.no. Vi gjør oppmerksom på at personlige, medisinske spørsmål ikke vil bli besvart.

Velkommen! 😊