Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Informasjonsbrosjyrer

No image
bag Dato publisert: Sist oppdatert:
Informasjonsbrosjyrer om forebygging og behandling av astma, eksem, kols og pollenallergi fra Norges Astma- og Allergiforbund kan lastes ned som PDF-filer eller bestilles enkeltvis.

Kommersielle aktører/næringsliv betaler kr 12,00 for store brosjyrer (unntak Geilomo- og Valle Marina-brosjyrene).

Det offentlige helsevesenet betaler ikke for NAAFs brosjyremateriell.

Bestilling:

tlf. 23 35 35 35, faks 23 35 35 30, epost: naaf@naaf.no.
Husk å oppgi navn på brosjyre og forsendelsesadresse. 

Informasjonsbrosjyrer

No image

Et liv uten allergisk sykdom

I denne brosjyren finner du en oversikt over forebyggende faktorer, samt konkrete tips og råd til hvordan du kan gi barnet de beste forutsetningene for en frisk start på livet uten allergisk sykdom.

No image

Pollenallergi

Brosjyren om pollenallergi er ment som en hjelp for de som ønsker opplysninger om pollen, pollenvarsling, pollenallergi og behandling av pollenallergi.

No image

Matallergi

Brosjyren gir en kort innføring i temaet matoverfølsomhet. Den er ment som et verktøy både for deg som jobber med allergiutredning og for deg som selv har fått påvist en matallergi-/intoleranse.

No image

Planter og blomster i offentlige bygg

Brosjyren er tenkt å være til hjelp for de som skal anskaffe planter og blomster i offentlige bygg. Det er mange personer som reagerer på ulike planter og blomster, både duftende og ikke-duftende.

No image

Valle Marina

Valle Marina ligger på sydspissen av Gran Canaria og er den delen av Det norske Helsesenter som eies og drives av Norges Astma- og Allergiforbund. Klimaet er spesielt gunstig for mennesker med lungesykdommer, hud- og allergiproblemer.

No image

Geilomo barnesykehus

Geilomo barnesykehus er en spesialinstitusjon som gir behandlings- og habiliteringstillbud til barn med astma, allergi, eksem og hjertefeil. 

No image

11 tips til en sunn bolig

Brosjyren gir deg 11 gode tips til hvordan du kan skape et godt inneklima i hjemmet ditt. Vi anbefaler litt av alt, eller helst mye av alt, framfor kun å gjøre noen få ting. 

No image

Pollenkalender

Pollenkalenderen viser tidsmessig spredning av pollen. På baksiden finner du de mest vanlige kryssreaksjonene for dem med pollenallergi.

No image

Dropp julestjernen

Mange reagerer på julestjernen, oppfordre heller til å velge andre, allergivennlige blomster til jul!

No image

Dropp appelsiner

Mange reagerer på appelsiner og klementiner. Ta hensyn!

No image

Røykfritt miljø

Dropp røyken! Ta hensyn og skap et røykfritt miljø.

No image

Mat og medisiner i barnehagen

NAAF er opptatt av at barn med matoverfølsomhet skal få god og trygg mat i barnehagen, og ved enkle grep kan man lage et varmt måltid som alle kan spise.