Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

Har barnet mitt astma?

Informasjonsbrosjyrer

No image
bag Dato publisert: Sist oppdatert:
Informasjonsbrosjyrer om forebygging og behandling av astma, eksem, kols og pollenallergi fra Norges Astma- og Allergiforbund kan lastes ned som PDF-filer eller bestilles enkeltvis.

Kommersielle aktører/næringsliv betaler kr 12,00 for store brosjyrer (unntak Geilomo- og Valle Marina-brosjyrene).

Det offentlige helsevesenet betaler ikke for NAAFs brosjyremateriell.

Guide til allergimerking, et informasjonshefte for serveringssteder koster kr. 100 per hefte.

Bestilling:
tlf. 23 35 35 35, faks 23 35 35 30, epost: naaf@naaf.no.
Husk å oppgi navn på brosjyre og forsendelsesadresse. 

Informasjonsbrosjyrer

No image

Et liv uten allergisk sykdom

I denne brosjyren finner du en oversikt over forebyggende faktorer, samt konkrete tips og råd til hvordan du kan gi barnet de beste forutsetningene for en frisk start på livet uten allergisk sykdom.

No image

Pollenallergi

Brosjyren om pollenallergi er ment som en hjelp for de som ønsker opplysninger om pollen, pollenvarsling, pollenallergi og behandling av pollenallergi.

No image

Matallergi

Brosjyren gir en kort innføring i temaet matoverfølsomhet. Den er ment som et verktøy både for deg som jobber med allergiutredning og for deg som selv har fått påvist en matallergi-/intoleranse.

No image

Astmakontroll

Brosjyren legger vekt på den medikamentelle behandlingen, og omhandler også astmakontroll gjennom egenbehandling. 

No image

Eksembehandling

Eksem er en samlebetegnelse som omfatter ulike kløende hudsykdommer. De vanligste formene er atopisk eksem, kontakteksem, seborroisk eksem og bleieeksem

No image

Kols

Kols (kronisk obstruktiv lungesykdom) kjennetegnes ved at luftveiene er blitt varige «trange» slik at det er tungt å puste.

No image

Illustrerte faktaark

Gjennom prosjekt Illustrert allergifakta gir Norges Astma- og Allergiforbund et tilbud til de som sliter med å lese tekst, ikke er lesekyndige eller har et annet morsmål.
No image

Har barnet mitt astma?

Brosjyren er ment som en hjelp for dere som har barn med astma, eller har mistanke om at ­barnet kan ha astma. 

No image

Frisk jul for alle

Brosjyren frisk jul inneholder informasjon om hvordan man kan tilrettelegge julen for alle som er plaget med astma, allergi, eksem og overfølsomhet. 

No image

Velkommen hjem!

Kjenner du noen med astma og allergi, og vil ha dem på besøk? Her er noen tips – men husk at alle reagerer ulikt og på ulike ting. Er du usikker på hva din venn reagerer på, ta en telefon og spør! 

No image

Planter og blomster i offentlige bygg

Brosjyren er tenkt å være til hjelp for de som skal anskaffe planter og blomster i offentlige bygg. Det er mange personer som reagerer på ulike planter og blomster, både duftende og ikke-duftende.

No image

Guide til allergimerking

Informasjonshefte til serveringssteder med faktaark over de 14 merkepliktige allergenene, samt praktiske råd og tips.

No image

Information booklet for food business operators

The booklet’s aim is to assist food business operators prepare and sell non-prepackaged foods to final consumers. 

No image

Det gode yrkesliv i byggebransjen

Brosjyren handler om allergier man kan få når man arbeider i byggebransjen. Den forteller om hvilke problemer disse arbeidstakerne kan få hvis de blir allergiske mot bygningsmaterialer, kjemiske stoffer eller andre ting de jobber med.

No image

Det gode yrkesliv i frisørsalongen

Dette heftet tar for seg allergiforebygging i frisørsalongen. Slike helseplager forekommer ofte blant frisører, og bør unngås.

No image

Det gode yrkesliv i restaurant- og matfagbransjen

Dette heftet handler om allergiforebygging i restaurant- og matfagbransjen. Allergi forårsaket av arbeid kan forebygges, og det er viktig at elevene lærer mest mulig om hvordan dette skal gjøres.

No image

Valle Marina

Valle Marina ligger på sydspissen av Gran Canaria og er den delen av Det norske Helsesenter som eies og drives av Norges Astma- og Allergiforbund. Klimaet er spesielt gunstig for mennesker med lungesykdommer, hud- og allergiproblemer.

No image

Geilomo barnesykehus

Geilomo barnesykehus er en spesialinstitusjon som gir behandlings- og habiliteringstillbud til barn med astma, allergi, eksem og hjertefeil. 

No image

11 tips til en sunn bolig

Brosjyren gir deg 11 gode tips til hvordan du kan skape et godt inneklima i hjemmet ditt. Vi anbefaler litt av alt, eller helst mye av alt, framfor kun å gjøre noen få ting. 

No image

Julemat for allergikere

Siden julematen ofte inneholder matvarer som allergikere reagerer på, har vi i NAAF samlet noen oppskrifter på både middagsmat og julebakst uten egg, melk, nøtter eller gluten.

No image

Pollenkalender

Pollenkalenderen viser tidsmessig spredning av pollen. På baksiden finner du de mest vanlige kryssreaksjonene for dem med pollenallergi.

No image

Dropp julestjernen

Mange reagerer på julestjernen, oppfordre heller til å velge andre, allergivennlige blomster til jul!

No image

Dropp appelsiner

Mange reagerer på appelsiner og klementiner. Ta hensyn!

No image

Røykfritt miljø

Dropp røyken! Ta hensyn og skap et røykfritt miljø.

No image

Mat og medisiner i barnehagen

NAAF er opptatt av at barn med matoverfølsomhet skal få god og trygg mat i barnehagen, og ved enkle grep kan man lage et varmt måltid som alle kan spise.

No image

Allergivennlig 17. mai

Det er fint at alle kan kose seg å få en fin nasjonaldag. Her er gode tips og råd til en allergivennlig feiring! Klikk på brosjyren for å laste den ned.