Hopp til hovedinnhold

Aksjon Burot 2024

Norges Astma- og Allergiforbund inviterer alle barnehager, skoler, idrettslag og foreninger til å bli med på lukedugnaden Aksjon Burot i juni!

Tid: Lørdag 01. juni 2024, 8:00

Påmeldingsfrist: Onsdag 15. mai 2024, 23:59

Hva er Aksjon Burot?

Norges Astma- og Allergiforbund arrangerer Aksjon Burot hver juni, i samarbeid med skoler, barnehager, idrettslag og foreninger landet rundt. Formålet er å luke vekk burotplanten, for å gjøre hverdagen enklere for personer med allergi mot burotpollen.

Burot er en ugressplante som skaper problemer for mange med pollenallergi. Den sprer mye pollen, og hindrer mange fra å være ute på sensommeren.

Heldigvis spres ikke pollen fra burot særlig langt med vinden. Det betyr at luking av burot i nærmiljøet har stor positiv effekt for personer i området som har allergi mot burotpollen! Utrydding av burot virker også forebyggende, ved at færre blir eksponert for burotpollen og dermed ikke utvikler allergien.

i

Luking av burot gjøres i løpet av juni. Det er en fin mulighet til å tilbringe litt tid ute, samtidig som dere bidrar positivt for folkehelsa. Sett av 1-2 timer når det passer dere, og organiser luking av burot i nærområdet.

For skoleklasser kan burotlukingen for eksempel gjøres i forbindelse med matematikk (telling og veiing av planter), kroppsøving (bevegelse) eller naturfag (plantelære, allergi og folkehelse).

Premie

Alle som melder seg på og luker burot er med i trekningen av nasjonal premie på 3000 kroner til sin gruppe eller klasse.

Slik foregår det:

Bli med på dugnaden - sammen kan vi gjøre hverdagen enklere for personer med burotallergi!

Har du spørsmål om Aksjon Burot? Ta gjerne kontakt på e-post: Aksjon.Burot@naaf.no