Hopp til hovedinnhold

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Norges Astma- og Allergiforbund samler inn og bruker personopplysninger, enten du er medlem eller benytter våre tjenester. Den gjelder opplysninger som er innhentet via skriftlig kommunikasjon, vårt nettsted og øvrige digitale brukertjenester.

Vi anbefaler at du setter deg inn i denne erklæringen i sin helhet. All behandling av personopplysninger skjer i henhold til norsk personvernlovgivning.

Behandlingsansvarlig

Generalsekretær i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) er hovedansvarlig for hvordan NAAF samler inn og bruker personopplysninger. Det er utelukkende ansatte og tillitsvalgte i forbundet som har tilgang til disse opplysningene.

Formål

NAAF behandler opplysninger om deg for å administrere ditt medlemskap, og for å kunne levere våre tjenester til deg som bruker og/eller registrert medlem. Videre behandler NAAF personopplysninger for å gi relevant innhold i de tjenester vi tilbyr, og til forbedring eller videreutvikling av disse. NAAF samler anonymiserte data knyttet til bruk av våre nettsider og digitale tjenester til statistiske formål.

Medlemsregistrering

Når du registrerer deg som medlem vil vi registrere ditt navn og kjønn, din adresse, evt. e-postadresse, samt ditt mobilnummer og fødselsdato. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel 6 (b). NAAF benytter et digitalt medlemsregister for lagring av personopplysninger knyttet til deg som medlem. NAAF benytter e-post, brevpost og telefon som en del av dialogen og oppfølgingen overfor deg. Dette kan du endre innstillinger for på MinSide.

Digitale tjenester og applikasjoner

Dersom du registrerer deg som mottaker av vårt nyhetsbrev vil NAAF lagre ditt navn og din epostadresse. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen artikkel 6 (a). NAAF lagrer ikke personopplysninger i forbindelse med bruk av applikasjoner tilknyttet våre tjenester som lastes ned via App Store eller Google Play. For nærmere informasjon om hvilke opplysninger som behandles viser vi til vilkår for den enkelte applikasjon.

Informasjonskapsler/Cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å gi innhold og annonser et personlig preg, for å levere sosiale medie-funksjoner, og for å analysere trafikken vår. Vi deler dessuten informasjon om hvordan du bruker nettstedet vårt med partnerne våre innen sosiale medier, annonsering og analysearbeid, som kan kombinere den med annen informasjon du har gjort tilgjengelig for dem, eller som de har samlet inn gjennom din bruk av tjenestene deres.

Arkivering

Personopplysninger blir lagret i vårt CRM-system og i en digital AIR-applikasjon med kryptert og passordbeskyttet forbindelse.

Innsyn i og sletting av personopplysninger

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er formålet med behandlingen. Den som er registrert i NAAFs systemer har rett til innsyn i egne opplysninger, og kan når som helst be NAAF slette opplysningene, med mindre NAAF er lovpålagt å oppbevare disse. Du har også rett til å be om at uriktige eller ufullstendige opplysninger blir rettet/supplert eller slettet. For registrerte medlemmer vil registrerte opplysninger ikke bli slettet så lenge medlemskapet består. Ved utmelding vil opplysningene slettes, med unntak av opplysninger som NAAF er pålagt å beholde i henhold til f.eks. bokføringsplikt, regnskapslovgivning eller kontrolløyemed.

Eksterne sider og tjenester

Via våre nettsider og kanaler på sosiale medier vil det til tider linkes til eksterne nettsider. NAAF er ikke ansvarlig for hvordan disse håndterer personopplysninger, og er heller ikke ansvarlig for innholdet på disse sidene.

Kontaktinformasjon

Norges Astma- og Allergiforbund
Postboks 6764 St. Olavs plass
0130 Oslo