Hopp til hovedinnhold

Anbefalte produkter

Vi anbefaler helsevennlige produkter gjennom vårt produktmerke Asthma Allergy Nordic, som er et samarbeid med våre søsterorganisasjoner i Sverige og Danmark. Asthma Allergy Nordic gir våre grupper og forbrukere et bredere utvalg av allergivennlige produkter.

i

Er du produsent og ønsker produktet ditt vurdert? Les mer her

Hvorfor velge produkter anbefalt av Asthma Allergy Nordic?

Overdreven bruk av unødvendige kjemikalier og parfyme er en årsak som bidrar til at mange utvikler allergi. Gjennom Asthma Allergy Nordic ønsker vi derfor å gi deg veiledning til å finne helse- og allergivennlige produkter.

Asthma Allergy Nordic-anbefaling gis til produkter som vi, etter gitte og strenge kriterier, har vurdert å være gunstige for personer med astma, allergi og andre overfølsomhetssykdommer, samt alle andre som er opptatt av å forebygge sykdom. Det som er bra for våre grupper, er også bra for alle andre!

!

Når du ser vår logo på produkter kan du være sikker på at produktet har gjennomgått en grundig og faglig vurdering, og dermed er et helsevennlig og trygt valg.

Asthma Allergy Nordic

Til tross for Asthma Allergy Nordics strenge krav til produktene som er anbefalt, kan vi ikke garantere for at det ikke vil være enkelte hypersensitive personer som likevel kan få reaksjoner.

Produkter til bygg og inneklima

Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler malte vegg- og takplater.

 • Huntonit Malte Veggplater

  Huntonit veggplater lages av en ren trefibermasse som i en våtprosess varmes opp og presses sammen til  plater. Det brukes ikke lim eller andre tilsetningsstoffer i prosessen og avgir dermed ikke gasser og vil heller ikke utvikle lukt ved ytre påvirkning. 

  Huntonit malte veggplater finnes i et utall varianter og stiler:

  Basic Wall har en kostemalt overflate og er tilgjengelig med freseprofilene Skygge, Perle, Mikrofuge og Antikk. Disse igjen tilbys i flere ulike fargevarianter. Se nettside

  Texture Wall har en overflate med trestruktur og kan fås i variantene Lasert, Malt, Kalket eller Sawcut (unik overflate med struktur etter sagblad). Texture Wall finnes i flere farger. Se nettside

  Designvegg er trykte plater som finnes i flere bredder og design. Dette gir et særpreg som kan brukes i alle husets rom. Se nettside

  Basic Wall RM har en rullemalt overflate og fas i to ulike farger. Disse har en fasprofil med 3 bord. Se nettside

  Slett vegg er en standard ferdig grunnet veggplate som gir en klassisk slett vegg. Platen fås også som ubehandlet. Se nettside

  Huntonit takplater

  Huntonit takplater lages av en ren trefibermasse som i en våtprosess varmes opp og presses sammen til  plater. Det brukes ikke lim eller andre tilsetningsstoffer i prosessen og avgir dermed ikke gasser og vil heller ikke utvikle lukt ved ytre påvirkning. Platene fås med ulike strukturer i overflaten og gir et klassisk tak. Takplatene har de tette skjøtene som andre kjente Huntonitprodukter og har en fin overgang med en V-fuge mellom platene. 

  Du kan montere innfelte downlights i alle våre typer tak. Du kan også montere platene i våtrom under forutsetning av at det er normal takhøyde og god ventilasjon.

  Huntonit takplater fås med ulike strukturer i overflaten og gir et klassisk tak:

  Texture tak –takplate med trestruktur - tilgjengelig i strukturene Plankett, Classique, Symfoni og Wood. Se nettside

  Basic tak – slette takplater i hvit eller klassisk hvit. Se nettside

  Huntonit panelbord

  Kostemalte panelbord har en kostemalt overflate og kan brukes stående og liggende - i tak og på vegg. Se nettside

  Panelbord Wood har en lett trestruktur og en kostemalt overflate. Panelene kan brukes stående eller liggende - i tak og på vegg. Se nettside