Hopp til hovedinnhold
Region Østafjells

Aksjon Burotluking Region Østafjells

Vi inviterer alle skoler og barnehager til å arrangere burotluking i nærområdet i perioden 10.-30.juni - før buroten starter blomstringen.

Tid: Mandag 10. juni 2024, 0:00

Påmeldingsfrist: Onsdag 15. mai 2024, 0:00

Burotpollen forårsaker store allergiplager for mange i blomstringstiden 15. juli – 1. september og det er derfor viktig å få fjernet buroten før blomstring. Vi inviterer igjen til Aksjon Burot-luking i juni i nærområdet rundt skolen eller barnehagen. Sett av 1 – 2 timer en gang i perioden 10. – 30. juni til å luke.

For skoleklasser kan burotlukingen for eksempel gjøres i forbindelse med matematikk (telling og veiing av planter), kroppsøving (bevegelse) eller naturfag (plantelære, allergi og folkehelse).

Slik foregår aksjon burot:

Les veiledningen om hvordan burotluking foregår her.

Send oss bilde vi kan bruke på sosiale medier og skriv kort om hva dere har gjort til vår epost: region.ostafjells@naaf.no. Først da er dere med i trekningen om alle premiene.

Vi deler ut pengepremier fra NAAF Østafjells som vi trekker blant de deltagende skolene, klassene eller barnehagene i Buskerud, Vestfold og Telemark: Kr 4000,- i 1. premie og kr 2000,- i 2. og kr 1000,- i 3. 4. og 5. premie. I tillegg er man med i trekningen om de nasjonal premien på kr 3 000,-.

De første 100 gruppene som melder seg på aksjonen vil motta en fotball. Så vær rask! Burotlukingen kan man feks. gjøre i mattetimen (telle og veie), gymtimen (bevegelse) eller naturfagstimen (plantelære, allergi og folkehelse).

Hvorfor luke Burot?

Det nytter å luke/slå burot fordi burotpollenet bare spres ca. 100 - 200 m med vinden. Utrydding av burot virker også forebyggende, ved at man ikke blir eksponert for burotpollen og derved ikke utvikler allergien. Pollenet fra burot plager hele 220 000 allergikere. Mange får kløende, rennende øyne og nese og får influensalignende symptomer. Enkelte får astma, noen blir sykemeldte og borte fra jobb, skole og barnehage.