Hopp til hovedinnhold

Sjekk pollenvarsel i utlandet

Hvis du har pollenallergi og skal planlegge utenlandsferie, kan det være lurt å undersøke hvor og når det er minst pollen i luften. På den måten kan du unngå å reise fra en pollensesong til en annen.

Sist oppdatert 04. juli, 2024

Pollenvarsel i Europa

www.polleninfo.org kan du klikke deg videre til 34 europeiske, baltiske og nordiske land samt Russlands polleninfo. Du kan også komme videre til de respektive lands egne hjemmesider om pollen, som ofte oppdateres hyppigere enn polleninfo.org.

Pollenvarsel i USA 

www.aaaai.org velger du ”pollen levels” på forsiden. Her finnes data fra 77 pollenstasjoner spredt over hele USA. Allergirelevante pollen er avhengig av hvilken region du skal besøke. Du kan søke i syv regioner.

www.pollen.com finnes også pollenvarslinger for tre dager fremover angitt i intervaller lav, medium og høy. Her finnes også et pollenbibliotek over de mest allergene pollentypene med bilder og beskrivelser.

Pollenvarsel i Canada 

www.theweathernetwork.com finnes pollentall og varslinger for mange forskjellige byer i  ti regioner.

Pollenvarsel i Australia, Asia og Afrika

Under www.worldallergy.org finnes en samleliste over pasientorganisasjoner i mange land, flere av disse har egne pollenvarslinger. 

Undersøk regler for medisiner på reise

Allergikere kan trygt ta med sine allergimedisiner til utlandet, men husk å oppbevare medisinene i originalemballasjen.

Undersøk hvilke regler som gjelder for å ta med medisiner til ditt planlagte reisemål. En beskrivelse av de medikamentene som benyttes, på engelsk, fra din norske lege kan være nyttig.