Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Vafler - uten egg, melk og gluten

Deilige, sprø vafler uten egg, melk og gluten. Passer til små og store. Servér gjerne med rørte bær.

20-40 min Lett 6 Porsjoner

Ingredienser

250 g Glutenfri lys melblanding
6 dl Plantedrikk . Fyldig, glutenfri havredrikk (f.eks Gryr), gir røren mer konsistens og fylde.
50 g Sukker
20 g Maismel/Maizenna
0,5 ts Bakepulver
2,5 ts Eggerstatning
1 ts Kardemomme (kan sløyfes)
100 g Melkefri margarin

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Smelt margarinen på middels varme. Avkjøl.

  2. 2.

    Bland de tørre ingrediensene

  3. 3.

    Tilsett væsken litt og litt, og rør ut alle klumper.

  4. 4.

    La røren svelle i ca 20 minutter før steking. 

  5. 5.

    Stek vaflene i et godt smurt og oppvarmet vaffeljern.

  6. 6.

    Avkjøl vaflene på rist.