Hopp til hovedinnhold

Muggsopp og støv - Analyse med Mycotape DNA

Lurer du på om inneklimaet i boligen din kan være årsaken til hoste, rennende nese og øyne som klør? Da kan det være lurt å få sjekket husstøvet ditt. Medlemmer i Norges Astma- og Allergiforbund får gode rabatter på analyse av støv i bolig

Analyse av støvet forteller deg om støvet i boligen din inneholder irriterende partikler og helseskadelig muggsopp. 

Norges Astma- og Allergiforbund har et samarbeid med Mycoteam AS, som gir 15 % rabatt på analyse av støv og muggsopp i bolig til våre medlemmer.

NB: Gjelder kun ved bestilling gjennom Norges Astma- og Allergiforbund.

Hva er Mycotape DNA?

Mycotape DNA er en test basert på en støvprøve som tas med tape på en overflate. Det er en enkel test som du lett utfører selv. Prøven tas på en horisontal flate, som bokhylle eller toppen av et skap. Den gir deg svar på hva støvet inneholder, og spesielt om det er unormal forekomst av muggsopp. Prøven analyseres og tolkes hos Mycoteam AS.

Mycoteam tolker resultatene ut fra mengder og typer muggsopp og aktinobakterier som blir påvist, og vurderer om det er sannsynlig at det er fukt- og muggsoppskader i boligen. Analysen gir også et svar på hva slags støv og hvor mye støv som har samlet seg i din bolig.

Resultater og rapport som er lett å lese foreligger etter 5-7 dager. Den gir deg svar på om prøven inneholder aktinobakterier, mengde muggsopp eller andre uønskede partikler i støvet. Sammen med resultatet gir Mycoteam deg også en vurdering av mulige kilder til funn i prøven, og råd om videre oppfølging hvis det er nødvendig.

Priser for medlemmer i Norges Astma- og Allergiforbund 2024 (ink. mva):

1 prøveanalyse med rapport: 4101 kr (ordinær pris: 4825 kr)

2 prøveanalyse med rapport: 6826 kr (ordinær pris: 8030 kr)

3 prøveanalyser med rapport: 8198 kr (ordinær pris: 9645 kr)

Det er viktig at du bestiller selve prøvetakingstapen (Mycotape DNA) direkte fra oss (enten via e-post medlem@naaf.no eller tlf. 23 35 35 35) og ikke direkte via Mycoteam. Rabatt gis kun ved bestilling via oss!

Når du har bestilt Mycotape DNA, sendes prøvetakingstapen til deg sammen med et bestillingsskjema med ferdig utfylt medlemsnummer og rabattkode. Dette sender du videre til Mycoteam AS (adressen står i bruksanvisningen som følger med). Les bruksanvisningen nøye!