Hopp til hovedinnhold

Muggsopp og støv - Analyse med Mycotape DNA

Lurer du på om inneklimaet i boligen din kan være årsaken til hoste, rennende nese og øyne som klør? Da kan det være lurt å få sjekket husstøvet ditt. Medlemmer i Norges Astma- og Allergiforbund får gode rabatter på analyse av støv i bolig

Analyse av støvet forteller deg om støvet i boligen din inneholder irriterende partikler og helseskadelig muggsopp. 

Norges Astma- og Allergiforbund har et samarbeid med Mycoteam AS, som gir våre medlemmer gode rabatter på analyse av støv i bolig. NB: Gjelder kun ved bestilling gjennom Norges Astma- og Allergiforbund.

Nå får du som er medlem 15 % rabatt på muggsopp- og støvanalyse med Mycotape DNA fra Mycoteam AS.

Hva er Mycotape DNA?

Mycotape DNA er en test basert på en støvprøve som tas med tape på en overflate. Det er en enkel test som du lett utfører selv. Prøven tas på en horisontal flate, som bokhylle eller toppen av et skap. Den gir deg svar på hva støvet inneholder, og spesielt om det er unormal forekomst av muggsopp. Prøven analyseres og tolkes hos Mycoteam AS.

Mycoteam tolker resultatene ut fra mengder og typer muggsopp og aktinobakterier som blir påvist, og vurderer om det er sannsynlig at det er fukt- og muggsoppskader i boligen. Analysen gir også et svar på hva slags støv og hvor mye støv som har samlet seg i din bolig.

Resultater og rapport som er lett å lese foreligger etter 5-7 dager. Den gir deg svar på om prøven inneholder aktinobakterier, mengde muggsopp eller andre uønskede partikler i støvet. Sammen med resultatet gir Mycoteam deg også en vurdering av mulige kilder til funn i prøven, og råd om videre oppfølging hvis det er nødvendig.

Priser for medlemmer i Norges Astma- og Allergiforbund 2023 (ink. mva):

1 prøveanalyse med rapport: 3906 kr (ordinær pris: 4595 kr)

2 prøveanalyse med rapport: 6498 kr (ordinær pris: 7645 kr)

3 prøveanalyser med rapport: 7807 kr (ordinær pris: 9185 kr)

Det er viktig at du bestiller Mycotape DNA ved å sende e-post til medlem@naaf.no (eller ringe tlf. 23 35 35 35) og ikke direkte til Mycoteam. Rabatt gis kun ved bestilling via oss!

Når du har bestilt Mycotape DNA via Norges Astma- og Allergiforbund, sendes prøvetakingsutstyr til deg sammen med et bestillingsskjema med medlemsnummer og rabattkode. Dette sender du videre til Mycoteam AS (adressen står i bruksanvisningen som følger med). Les bruksanvisningen nøye!