Én porsjon gir 30 muffins.
Ingredienser:
1 dl Linfrøavkok (4 dl vann, 2 dl linfrø)
1.5 dl sukker
75 g margarin uten melk
210 g Toro glutenfri lys melblanding
3 ts bakepulver
0.5 dl soyamelk
2.5 dl blåbær
Slik gjør du:
Linfrøavkok
Kok opp vannet og la linfrø småkoke i ca. 5 minutter.
Sil av og bruk avkoksvæsken som eggerstatning.
For hvert egg som skal erstattes bruker du 3 ss linfrøavkok.
Muffins
Smelt margarin og la det bli avkjølt.
Visp linfrøavkok og sukker, tilsett avkjølt margarin.
Ha i bakepulver og mel. Erstatt gjerne litt av det fine melet med litt grovere type.
Tilsett melk og bland godt
Vær lett på hånden og vend inn bærene.
Bruk to spiseskjeer for å få røren i muffinsformene. Bruk gjerne teflonbelagte muffinsformer eller muffinsformer av silikon. Ønsker du å bruke papirformer burde de smøres litt i bunnen og være varianten med stive kanter.
Stek muffinsene på 225 grader i ca 12 minutter.