Hopp til hovedinnhold

Blåbærmuffins uten egg, melk og gluten

Muffins er enkelt å lage og kan pryde ethvert festbord!

Sist oppdatert 26. mars, 2024

Én porsjon gir 30 muffins.

Ingredienser:

Slik gjør du:

Linfrøavkok

  1. Kok opp vannet og la linfrø småkoke i ca. 5 minutter.
  2. Sil av og bruk avkoksvæsken som eggerstatning.
!

For hvert egg som skal erstattes bruker du 3 ss linfrøavkok.

Muffins

  1. Smelt margarin og la det bli avkjølt.
  2. Visp linfrøavkok og sukker, tilsett avkjølt margarin.
  3. Ha i bakepulver og mel. Erstatt gjerne litt av det fine melet med litt grovere type.
  4. Tilsett melk og bland godt
  5. Vær lett på hånden og vend inn bærene.
  6. Bruk to spiseskjeer for å få røren i muffinsformene. Bruk gjerne teflonbelagte muffinsformer eller muffinsformer av silikon. Ønsker du å bruke papirformer burde de smøres litt i bunnen og være varianten med stive kanter.
  7. Stek muffinsene på 225 grader i ca 12 minutter.