1 porsjon gir ca. 12 boller.
Ingredienser:
1 ts FiberHusk
2.5 dl glutenfri havremelk
100 g margarin uten melk
25 g tørrgjær
5.5 dl Toro glutenfri lys melblanding
0.25 ts salt
0.5 ts kardemomme
Fyll:
0,5 dl sukker
2 ss perlesukker
1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Bland FiberHusk sammen med melk, og la dette svelle i et par minutter.
Smelt halvparten margarin i en kjele og tilsett melken. Avkjøl til 37 ⁰C (fingervarmt).
Bland sammen alt det tørre og hell over melkeblandingen.
Arbeid ingrediensene til en blank og smidig deig. 5 minutter i kjøkkenmaskin, noe lengre for hånd. Dekk til og hev i 30-40 minutter på ett lunt sted.
Rør sammen 50 gram margarin, 2 ss perlesukker og 1 ts kanel til fyllet.
Ta deigen opp på bakebordet. Elt inn resten av melet. Del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på 10x20 cm.
Fordél fyllet på leivene. Rull leivene sammen fra langsiden, og skjær dem i ca. 2 cm tykke skiver. '
Legg kanelbollene i muffinsformer av papir eller rett på en bakepapirkledd stekeplate.
Dekk til og etterhev på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 250 ⁰C.
Pensle bollene med vann. Strø på perlesukker hvis det er ønskelig.
Når ovnen er varm steker du kanelbollene midt i ovnen i 8 minutter.
La bollene avkjøles tildekket på rist.
Les gjerne om de forskjellige melblandingene så du er sikker på at du bruker et mel tilpasset dine allergier eller matreaksjoner.