Hopp til hovedinnhold

Pavlova uten egg, melk og gluten

Pavlova er en klassiker på kakebordet til mange anledninger. Her får du en deilig oppskrift uten egg, melk og gluten.

Sist oppdatert 26. mars, 2024

Ingredienser:

Bunn

Vaniljekrem

Krem

Pynt

Eller den frukten du liker og tåler

Slik gjør du:

Bunn

  1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter.
  2. Kok opp vann og sukker i ca 10 minutter.
  3. Ta sukkerlaken til side, "vri" opp gelatinplatene fra det kalde vannet og tilsett dem i den varme sukkerlaken.
  4. Tilsett vaniljesukker og pisk massen til den er lett, luftig og stiv med en kjøkkenmaskin i ca 10-15 minutter.
  5. Bruk en frokosttallerken og tegn en sirkel på et bakepapir. Smør bakepapiret godt med olje før du sprøyter ut pavlovaen. Hell massen over i en sprøytepose eller bruk slikkepott og fordel massen i sirkel på bakepapiret. Dette er nok til 2 kaker, samt at du kan sprøyte ut noen pikekyss til å pynte kaken med.
  6. Stekes på 70-80 grader i 1 1/2 -2 timer (skal ikke sprekke). Skru av ovnen og la marengsen ligge i ovnen til ovnen er avkjølt og marengsbunnen er sprø på utsiden.

Vaniljekrem 

  1. Kok opp melken sammen med en snittet vaniljestang.
  2. Visp sammen Maizena og et par spiseskjeer med kaldt vann. Rør dette til det blir en jevn og klumpfri røre.
  3. Ta opp vaniljestangen og tilsett maizenablandingen og 1 ss sukker i melken, under stadig omrøring.
  4. La det hele få et oppkok og avkjøl hurtig i vannbad eller i kjøleskap.
  5. Stivpisk fløte og sukker.
  6. Bland kremen forsiktig inn i vaniljesausen, slik at du får en vaniljekrem.

Krem (ønsker du ikke lage vaniljekrem kan du doble denne oppskriften)

  1. Pisk fløte og sukker til krem.
  2. Smør kremen oppå vaniljekremen, eller bland de sammen for en mildere vaniljekrem.  

Sammensetning

Rett før servering legger du kremen på kaken og fordeler bærene.

!

Det er viktig å vente til like før servering med å tilsette krem eller vaniljekrem på marengsen -  slik at den ikke blir bløt.