Oppskriften gir cirka 1 liter saus.
Ingredienser:
3 ss kraft/fett fra nystekt ribbe. Har du ikke stekt ribben enda kan du bruke 2 ss margarin uten melk, og tilsette litt kraft fra ribben når den er ferdig stekt.
6 ss Toro glutenfri Lys melblanding, Semper eller annet glutenfritt mel.
1 liter kraft. Her kan du bruke potet- eller grønnsaksvann, men pass da på så sausen ikke blir for salt. Dersom du ikke har kraft kan du tilsette 1-2 buljongterninger.
5 skiver ekte geitost, NB! Uten melk. Tåles ikke geitost, så hopper du over dette punktet.
3 ss solbærsirup eller 3 ts tyttebærsyltetøy.
½ dl soyamelk, havrefløte uten gluten eller annen melk/fløteerstatning som for eksempel Odense erlet.
½ krm pepper.
Salt.
Fremgangsmåte:
Tilsett margarin eller ribbefett i en gryte og la det bli lysebrunt.
Dryss over melet og rør til det blir nøttebrunt.
Ta gryten av platen og tilsett halvparten av kraften. Rør ut klumpene med en visp og kok opp sausen igjen.
Spe med resten av vannet/kraften.
Gi sausen et oppkok mens du rører – bruk visp.
La geitosten smelte i sausen og smak til med tyttebær eller solbærsirup, salt og pepper.
Tilsett fløteerstatning og gi sausen et lite oppkok før servering.