Hopp til hovedinnhold

Sjokoladekake uten gluten, egg, melk og nøtter

En saftig sjokoladekake er alltid populært. Her får du oppskriften til Wenche fra God morgen Norges som er uten gluten, egg, melk og nøtter.

Sist oppdatert 26. mars, 2024

Ingredienser

Til ostekremen trenger du:

Smak til med bringebæreddik, balsamicoeddik eller sterk kaffe

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Bland sammen det tørre i en bakebolle. Bland sammen smeltet melkefri margarin, vann og eddik og tilsett i det tørre. Rør deigen lett sammen.
  3. Etter 25 min, sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en kakepinne i midten av kaken. Er pinnen tørr når du tar den opp er kaken ferdigstekt. Sitter det litt deig igjen på pinnen må du steke noen minutter til.
  4. Avkjøl kaken helt i formen før kaken løsnes forsiktig fra formen. Bruk en spiss liten kniv langs kanten.

Ostekrem

Bland myk/romtemperert margarin uten melk, melis, myk kremost og vaniljesukker til en glatt krem. Sikt inn kakao og bland godt sammen. Smak ev. til med litt kaffe eller bringebæreddik. Ostekremen smøres på avkjølt kake.