Hopp til hovedinnhold

Jonas varmemasker

Jonas varmemaske fra Norges Astma- og Allergiforbund gir god beskyttelse mot kald og tørr luft, og er blant annet egnet for deg med astma som opplever plager i kaldt vær.

Sist oppdatert 03. november, 2023

Jonas varmemaske fra Norges Astma- og Allergiforbund er spesielt egnet for astmatikere og mennesker med lunge- og hjertesykdommer, men den har også en stor forebyggende effekt på friske mennesker. Noen kaller dette produktet kuldemaske, i stedet for varmemaske. Dette er det samme.

Hvordan fungerer varmemasken?

Varmen fra luften du puster ut, lagres i metallfilteret og varmer opp luften du puster inn. Metallfilteret oppbevarer også den fuktigheten som finnes i utåndingsluften og fukter luften du puster inn igjen, slik at den blir behagelig å trekke inn. Filteret er formet etter ansiktet og festes bak et ribbestrikket område i halsen/luen slik at luften strømmer lettere gjennom.

Masken:

Filteret leveres både i barne- og voksenstørrelse, og med to ulike oppvarmingsgrader, et hvitt og et blått. Hvitt filter er det vanligste, og anbefales også til mennesker med dårlig lungekapasitet eller hjertesykdom. Blått filter har større oppvarmingsgrad, men er tyngre å puste gjennom for de med dårlig lungekapasitet. Filteret er laget i hudvennlig polyesterskum.

Jonas Sport passer til fysisk aktivitet. Dette er et polstret filter som festes over nese og munn med en strikk bak på hodet. Kommer kun med filter tilsvarende hvitt filter.