Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Brød uten melk, hvetemel og gjær

Et spennende brød som ikke trenger heving. Det er litt mer kompakt enn normale brød, men smaken er upåklagelig.

mer enn 60 min Lett

Ingredienser

675 g siktet rugmel
300 g lettkokte havregryn
225 g havremel (kan erstattes med havregryn)
225 g byggmel
6 ss sirup
3 ts natron
3 ts bakepulver
1,5 dl olje
10 dl vann

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Tilsett varmt vann og sirup og elt godt sammen til en smidig deig. Hold igjen litt på vannet etter behov. 

  2. 2.

    Fordel deigen i to smurte brødformer. 

  3. 3.

    Brødene stekes på 175 grader på nederste rille, i ca 1,5 time. Avkjøl i formene.