Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Brød uten melk

Et grovt og godt brød uten melk.

mer enn 60 min Lett

Ingredienser

600 g hvetemel
100 g sammalt grov rug
100 g sammalt grov hvete
200 g havregryn
2 ts salt
50 g tørrgjær
0,5 dl olivenolje
6 dl vann

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland alt det tørre i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. La det være igjen litt hvetemel.

  2. 2.

    Tilsett olje og vann og elt i ca 10 minutter. Tilsett mer væske eller hvetemel ved behov til deigen er smidig. 

  3. 3.

    La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 30-40 minnutter. 

  4. 4.

    Smør to brødformer med med melkefri margarin eller olje. 

  5. 5.

    Strø litt hvetemel på benken og ha deigen over. Kna den godt sammen. Del deigen i to like store emner og form dem til brød. Legg emnene i de smurte brødformene. 

  6. 6.

    Dekk til brødene og hev for andre gang til dobbel størrelse. 

  7. 7.

    Stek brødene på 175 grader i ca 45 minnutter.