Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Loff uten melk og gluten

Et lyst brød uten melk og gluten.

mer enn 60 min Middels 1 Porsjoner

Ingredienser

5 dl vann
0,5 dl olje, mais eller raps
0,5 stk gjær
1/2 ts salt
500 g glutenfri lys melblanding
1/2 ss fiberhusk

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bruk mikser med grind/k-spade Bland mel og salt i mikserbollen.

  2. 2.

    Løs opp gjæren i halvparten av det lunkne vannet ( 37° C).

  3. 3.

    Rør fiberhusken godt ut i resten av vannet og bland all væsken sammen. Tilsett væsken litt etter litt i mikseren mens den går på lav hastighet.

  4. 4.

    Sett høyeste hastighet på kjøkken maskin og la den gå i ca 4 minutter. (Deigen skal være mye løsere enn en tradisjonell gjærdeig bakt på hvetemel).

  5. 5.

    Deigen fylles over i ei godt smurte brødform, ca 2 l. La deigen heve i ca ½ time eller til dobbel størrelse i formene.

  6. 6.

    Loffen stekes ved 200 °C i 30-35 minutter på nederste rille.