Loff uten melk og gluten
Et lyst brød uten melk og gluten.
mer enn 60 min Middels 1 Porsjoner
Ingredienser
- 5 dl vann
- 0,5 dl olje, mais eller raps
- 0,5 stk gjær
- 1/2 ts salt
- 500 g glutenfri lys melblanding
- 1/2 ss fiberhusk
Fremgangsmåte
-
1.
Bruk mikser med grind/k-spade Bland mel og salt i mikserbollen.
-
2.
Løs opp gjæren i halvparten av det lunkne vannet ( 37° C).
-
3.
Rør fiberhusken godt ut i resten av vannet og bland all væsken sammen. Tilsett væsken litt etter litt i mikseren mens den går på lav hastighet.
-
4.
Sett høyeste hastighet på kjøkken maskin og la den gå i ca 4 minutter. (Deigen skal være mye løsere enn en tradisjonell gjærdeig bakt på hvetemel).
-
5.
Deigen fylles over i ei godt smurte brødform, ca 2 l. La deigen heve i ca ½ time eller til dobbel størrelse i formene.
-
6.
Loffen stekes ved 200 °C i 30-35 minutter på nederste rille.