Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Maisbrød

Brød laget av mais er et alternativ for deg som ønsker brød uten egg, melk og gluten.

mer enn 60 min Middels

Ingredienser

125 g hirseflak
6 dl vann
25 g gjær
50 g margarin u/melk
125 g rismel
125 g potetmel
250 g maismel
1 ts salt
1 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Legg hirseflakene i bløt i 5 av de 6 dl med vann, tilsett også salt og sukker. La blandingen stå og trekke i 30 minutter.

  2. 2.

    Løs så gjæra opp 1 dl lunkent vann.

  3. 3.

    Smelt margarinet og avkjøl dette litt.

  4. 4.

    Bland så margarin og oppløst gjær i hirseblandingen.

  5. 5.

    Ha i resten av melet til slutt og rør forsiktig sammen til du får en konsistens som en kakedeig.

  6. 6.

    Legg i smurt brødform og sett til heving i 50 minutter.