Eplepai uten melk og gluten
Deilig eplepai som enkelt kan gjøres allergivennlig.
mer enn 60 min Lett
Ingredienser
- Paideig
- 200 g lys glutenfri melblanding (eks Toro)
- 100 g margarin uten melk
- 45 g sukker
- Vann (etter behov)
- Fyll
- 700 g Epler
- 200 g Sukker
- Kanel (etter smak)
Fremgangsmåte
-
1.
Smuldre margarin i mel og sukker. Tilsett litt vann ved behov og arbeid deigen raskt sammen (den skal være fast).
-
2.
La deigen hvile kaldt i ca. 30 minutter.
-
3.
Smør en rund paiform. 2/3 av deigen kjevles ut eller klemmes ut i formen slik at den dekker bunn og kanter.
-
4.
Skrell og fjern kjernehus, kutt eplene i båter og kok de knapt møre med ca. 2 ss vann, sukker og kanel etter smak. Du kan også tilsette rosiner hvis ønskelig.
-
5.
Paien stekes i ca. 40 minutter ved 180 °C. Noen ganger må den stå litt lenger, avhengig av ovn. Paien ska få en gylden farge.