Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Eplepai uten melk og gluten

Deilig eplepai som enkelt kan gjøres allergivennlig.

mer enn 60 min Lett

Ingredienser

Paideig
200 g lys glutenfri melblanding (eks Toro)
100 g margarin uten melk
45 g sukker
Vann (etter behov)
Fyll
700 g Epler
200 g Sukker
Kanel (etter smak)

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Smuldre margarin i mel og sukker. Tilsett litt vann ved behov og arbeid deigen raskt sammen (den skal være fast).

  2. 2.

    La deigen hvile kaldt i ca. 30 minutter.

  3. 3.

    Smør en rund paiform. 2/3 av deigen kjevles ut eller klemmes ut i formen slik at den dekker bunn og kanter.

  4. 4.

    Skrell og fjern kjernehus, kutt eplene i båter og kok de knapt møre med ca. 2 ss vann, sukker og kanel etter smak. Du kan også tilsette rosiner hvis ønskelig.

  5. 5.

    Paien stekes i ca. 40 minutter ved 180 °C. Noen ganger må den stå litt lenger, avhengig av ovn. Paien ska få en gylden farge.